Elshoff waarschuwt: 'Blind zal geholpen moeten worden door Van Dijk'

door Jesse ter Haar 9

Bron ESPN

Elshoff waarschuwt: 'Blind zal geholpen moeten worden door Van Dijk'

door Jesse ter Haar 9

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Jeroen Elshoff is benieuwd hoe Daley Blind zich zal houden tijdens de ontmoeting tussen Oranje en Turkije. De Ajacied zal naar alle waarschijnlijkheid als linksback aantreden en hij lijkt tegen een dynamische flank van de opponent te gaan spelen.

'Die rechtsbuiten is snel en de rechtsback zal ook gaan. De verwachting is dat het de hoge kant is, de kant met de tandem en waar ze de diepte zoeken', vertelt Elshoff bij Voetbalpraat. 'Het wordt interessant met Blind die normaal gesproken op die positie komt. Hij moet het van zijn positiespel hebben en niet van zijn snelheid. Hij zal geholpen moeten worden door Van Dijk.'

Bij Tyrell Malacia - de vervanger van de geschorste Blind tijdens de afgelopen interland - was er sprake van nervositeit voorafgaand aan de wedstrijd tegen Montenegro en juist om die reden gelooft Elshoff dat Blind de beste optie is voor tegen de Turken. 'Als je nerveus begint tegen Montenegro, dan kun je misschien beter kiezen voor ervaring. Dit is echt de wedstrijd waar het om gaat', oordeelt de verslaggever.

Collega-analist Kenneth Perez sluit zich aan bij Elshoff. Malacia kan nog meer groeien in zijn niveau, maar dat moet het criterium niet zijn volgens de Deen. 'Blind is een wat meer geroutineerde speler. Hij is er al heel lang bij. Ik kan me voorstellen dat je niet per se moet spelen omdat je jong bent.'

Krijg 7,25 keer je inzet terug als Oranje met 2-0 wint van Turkije!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.