Dwarswaard ziet Ajax wederom grof investeren

door Bart Veenstra 51

Dwarswaard ziet Ajax wederom grof investeren

door Bart Veenstra 51

Laatst geüpdatet

Algemeen Dagblad-journalist Daniël Dwarswaard vraagt zich hardop af hoe Ajax ervoor kan zorgen dat het huidige Europese succes dit keer géén incident is. In 2017 werd bijvoorbeeld de finale van de Europa League behaald, maar enkele maanden later liep Ajax in een nieuw seizoen Europees voetbal mis.

'Zeker in de wetenschap dat er aankomende zomer een ware leegloop gaat plaatsvinden', schrijft Dwarswaard, die schrijft dat directeur spelersbeleid Marc Overmars tijdens de aandeelhoudersvergadering de mogelijke oplossing al gaf. 'We gaan goed besteden, de lat nóg hoger leggen', zei Overmars destijds. Dwarswaard schrijft daarover: 'Vrij vertaald: net als afgelopen zomer gaat Ajax wéér grof investeren. Er is ook geen weg meer terug.'

Het salarisplafond is inmiddels uit het woordenboek in de Johan Cruijff ArenA verdwenen, schrijft Dwarswaard. 'Tadic en Blind verdienen vorstelijke salarissen. Dus kon de opwaardering van de contracten van onder anderen Ziyech, Neres en Dolberg niet uitblijven. Als directeur wil je geen scheve gezichten binnen de selectie.'

De Ajax-watcher heeft wel een idee waar Ajax op gaat mikken. Dwarswaard denkt dat de Amsterdamse club nog meer geld gaat uitgeven aan transfers van beloftevolle buitenlandse spelers. 'De scouts onder leiding van Henk Veldmate reizen de hele wereld over op jacht naar spelers in de categorie Davinson Sánchez en Nicolás Tagliafico. Overmars kan die deals nu sluiten met een nóg dikkere portemonnee. Maar hij kan vooral ook een verhaal vertellen met meer perspectief', doelt hij tot slot op de huidige successen in de Champions League.

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor Champions League-artikelen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.