Driessen: Ajax 'hypocriet' aangaande Raiola

door BvdPloeg 92

Driessen: Ajax 'hypocriet' aangaande Raiola

door BvdPloeg 92

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen heeft het in een column in De Telegraaf opgenomen voor zaakwaarnemers en hun soms dubieuze rol bij transfers. Volgens de journalist is het het werk van de agent om een speler weg te brengen en moet men in de voetbalwereld niet zo zeuren.

Aanleiding voor de column is de enorme kritiek op Mino Raiola die naar alle waarschijnlijkheid Justin Kluivert op jonge leeftijd naar het buitenland brengt. Driessen weet dat zaakwaarnemers ver gaan, tot bedreigingen aan toe, maar zo werkt het volgens hem nu eenmaal. 'Het is belachelijk om zaakwaarnemers als criminelen te bestempelen omdat ze de beste deal voor hun cliënt willen, dit initiëren en gebruik maken van allerhande onderhandelingstactieken', stelt hij hard.

'Clubs die janken over het fenomeen zaakwaarnemer zijn hypocriet. Ajax-directeur Edwin van der Sar kan Raiola niet verwijten dat hij Kluivert richting de uitgang duwt als hij zelf zijn zaak contractueel niet op orde heeft', vervolgt de columnist, die wijst op de miljoenen die Ajax zelf betaalt aan zaakwaarnemers om spelers binnen te halen. 'Ajax stelt dat het als opleidingsclub geen zelfopgeleide tieners verkoopt, maar contracteert zelf talentvolle tieners uit de hele wereld. En sinds het jachtterrein met de nieuwe hoofdscout Henk Veldmate is uitgebreid naar Zuid-Amerika doet Veldmate’s maatje Peter Gerards als tussenpersoon buiten beeld (financieel) goed zaken. Het mechanisme wordt verafschuwd, maar is voor clubs (beter: bedrijven als Ajax) ook de levensader. Anders verdien je, zonder zonder één prijs te winnen in vier jaar, geen 150 miljoen euro.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.