'Donny had in de jeugd al goede techniek'

door Thijs Zwagerman 1

'Donny had in de jeugd al goede techniek'

door Thijs Zwagerman 1

Laatst geüpdatet

Wim Jonk is onder de indruk van de ontwikkeling die Donny van de Beek heeft doorgemaakt. Jonk ziet dat zijn voormalig pupil een hele belangrijke speler in Ajax 1 is geworden en looft de veelzijdigheid van de middenvelder.

‘Donny is natuurlijk een hele complete speler, met zijn diepgang, technische bagage en kwaliteiten als teamspeler. Hij brengt altijd iets dat het team nodig heeft. Met zijn diepgang creëert hij bijvoorbeeld weer ruimte voor andere spelers en hij heeft een enorm scorend vermogen’, vat Jonk de kwaliteiten van Van de Beek bij Goedemorgen Eredivisie kort samen.

De suggestie dat Van de Beek pas op latere leeftijd een stuk technischer is geworden, wuift Jonk vervolgens van de hand. ‘Donny had in de jeugd ook al een hele goede techniek, maar je ziet nu dat hij beter is geworden in het maken van keuzes. Hij kijkt steeds om zich heen waar de ruimte ligt, hij weet eigenlijk al wat er gaat gebeuren en daar positioneert hij zich sterk in.'

De openingstreffer tegen FC Emmen is daar een mooi voorbeeld van, zo vertelt Jonk. ‘De bal wordt diep gespeeld door Ziyech, maar hij (Van de Beek, red.) weet al waar het balletje van Tadic ongeveer gaat komen. Dan maakt hij net het stapje naar voren, zodat hij de derde man kan zijn en scoort. Dat is bij hem geen toeval.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.