Derksen positief over Van Praag: 'Een godsgeschenk voor Ajax'

door Youri van Straaten 75

Bron Vandaag Inside

Derksen positief over Van Praag: 'Een godsgeschenk voor Ajax'

door Youri van Straaten 75

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen is positief over de terugkeer van Michael van Praag en Leo van Wijk bij Ajax. Dat laat de criticus weten bij het programma Vandaag Inside. Derksen noemt Van Wijk en Van Praag 'goede bestuurders met Ajax DNA'. Verder gaat Chris Woerts in op de situatie van Alex Kroes.

Op donderdag 28 september werd gemeld dat Ajax met het tweetal in gesprek is over een terugkeer bij de club. Derksen heeft goede woorden over voor de twee heren. 'Maatschappelijk hebben ze het ook erg goed gedaan. Ze hebben het vertrouwen van de club. Het zijn twee wijze mannen en voor hun leeftijd zijn ze nog hartstikke fit. Hij (Van Praag, red.) heeft één foutje gemaakt, dat is Pier Eringa daar neerzetten. Voor de rest kan je hem weinig kwalijk nemen.'

De positie van Maurice Steijn komt ook nog even aan bod. 'Ik begrijp niet wat ze die trainer kwalijk nemen. Hij heeft zich met middelmatige spelers gered bij Sparta en die heeft hij nu ook bij Ajax. Bergwijn en Berghuis moeten zich realiseren dat die trainer kansloos is omdat ze met negen nobody's moeten voetballen', zegt de Snor. Van der Gijp vult hem daarop aan: 'Het probleem is dat hij al drie maanden bezig is en spelers als Berghuis hem al een tijdje aan het woord horen. Na een tijdje heb je je oordeel wel geveld en ze vinden het waarschijnlijk niet veel. In principe moeten Bergwijn en Berghuis Steijn in het zadel houden en het voortouw nemen.'

Woerts: 'Hendriks gaat eruit'

Volgens Woerts zou Alex Kroes al hebben gezegd dat Maurits Hendriks weggaat. 'Hendriks gaat eruit. Zijn positie Chief Sports Officer wordt weggeschreven.' Woerts weet ook te melden dat Ajax Kroes morgen zou mogen hebben, al kan Ajax de komende tien jaar dan geen spelers of werknemers van AZ benaderen. Volgens Woerts heeft Kroes ook een brief met een officiële waarschuwing gekregen omdat hij teveel met Ajax-medewerkers heeft gesproken de afgelopen tijd. Kroes zou er klaar mee zijn en 1 januari op wereldreis gaan. Naar verluidt zou hij zich na terugkomst op 15 maart weer melden in Alkmaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.