Dekker beaamt dat Brobbey geluk had met keuze Ajax: 'Maar je moet sterk in je schoenen staan'

door Timo Suur 25

Bron Voetbal International

Dekker beaamt dat Brobbey geluk had met keuze Ajax: 'Maar je moet sterk in je schoenen staan'

door Timo Suur 25

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Thomas Dekker beaamt dat Brian Brobbey geluk heeft gehad dat Ajax besloot om de spits terug te halen naar Amsterdam. Dat vertaalt de voormalig profwielrenner in gesprek met Voetbal International. Brobbey vertrok in de zomer van 2021 transfervrij uit Amsterdam naar RB Leipzig, maar een jaar later werd hij weer teruggekocht door Ajax.

Dekker weet dat jonge spelers grote keuzes moeten maken aan het begin van hun voetbalcarrière. 'Brian Brobbey was toen naar Leipzig getransfereerd. Was dat een verstandige keuze? Nee', zo begint de oud-profwielrenner zijn verhaal. 'Hij had het geluk dat Ajax hem later terughaalde. Maar ga er als jonge jongen maar aanstaan. Je moet op een jonge leeftijd al sterk in je schoenen staan.'

Brobbey maakte in de zomer van 2021 te keuze om de deur bij Ajax (voorlopig) achter zich dicht te trekken. Hij besloot om de overstap te maken naar RB Leipzig, maar dit avontuur werd geen succes voor de spits. Brobbey kwam slechts negen wedstrijden in de competitie in actie en deze minuten mocht hij voornamelijk maken vanaf de bank. Na een halfjaar werd hij al tijdelijk uit zijn lijden verlost door Ajax, want de Amsterdamse club besloot om hem voor een halfjaar te huren. Tijdens de zomer van 2022 besloot Ajax zelfs om de spits terug te kopen van RB Leipzig en zodoende speelt Brobbey vandaag de dag weer in het shirt van de Amsterdammers.

Brobbey niet tevreden over afgelopen seizoen met Ajax

Met Ajax draaide Brobbey afgelopen jaargang een moeizaam seizoen en hier baalt de spits van. 'Ik kwam terug om voor de derde keer kampioen te worden', begint Brobbey zijn verhaal. Er wordt altijd veel gezegd over de fysieke gesteldheid van de spits, maar hier is hij zelf niet zo mee bezig. 'Je zag dat als ik meer ging spelen ik er gewoon aan gewend raakte. Dat lukt niet als je er in, uit, in en weer uit gehaald wordt. Mijn gevoel zei altijd wel dat ik negentig minuten kon spelen.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.