De Vos: 'Hand van de coach moet zichtbaar zijn'

door Jesse ter Haar 8

De Vos: 'Hand van de coach moet zichtbaar zijn'

door Jesse ter Haar 8

Laatst geüpdatet

Sierd de Vos vraagt zich af waar de hand van Erik ten Hag is nu die nodig zo hard is. Ajax staat op het punt om zich te gaan meten met Real Madrid en de verslaggever kijkt ervan op dat de trainer er juist nu niet in slaagt om zijn ploeg in de gewenste vorm te brengen.

'Het is toch aan de coach om dat team langzamerhand richting een vorm te brengen waarin ze tegen Real opgewassen zijn?', stelt de commentator bij Rondo. 'De hand van de coach moet zichtbaar zijn, waarbij je de laatste drie wedstrijden voor Real een opgaande lijn ziet en de tegenstander van de mat speelt. Of zijn ze al zo met die wedstrijd bezig dat ze juist rustig aan doen?'

Nu Ajax uit vorm is, gaan de gedachten van De Vos naar het Real Madrid van de afgelopen maanden. 'Real heeft hetzelfde probleem gehad. Na de 5-1 tegen FC Barcelona ging de trainer eruit, kwam er een ander en die hebben er toen met Bale, Isco en Marcelo grote kanonnen uitgegooid. Het is compleet omgeslagen. Het tempo is zó hoog en ze lopen veel. Het middenveld waarvan iedereen dacht dat het bijna voorbij was, komt weer op.'

Ondanks het huidige verschil in vorm tussen beide ploegen, gelooft Aad de Mos er desondanks niet in dat Real Madrid makkelijk zal denken over de dubbele confrontatie. 'Ik denk dat ze wel respect hebben voor Ajax. Meestal krijg je de beelden te zien vanuit de Champions League en dan zien ze dat Ajax verschrikkelijk goed kan voetballen tegen Bayern München', besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.