'De Jong beste middenvelder van Nederland'

door SJvanveen 19

'De Jong beste middenvelder van Nederland'

door SJvanveen 19

Laatst geüpdatet

De mannen bij de Tafel van Kees op FOX Sports zondagavond waren allemaal lyrisch over Frenkie de Jong. Met name Nasser El Khayati en Willem van Hanegem waren te spreken over de Ajax-middenvelder.

'Ik ben enorm fan van Frenkie de Jong. Het druk zetten eerst, hij pakt de bal af en dan geeft hij de bal met precisie mee, waardoor de Peru moet kiezen. Dat is moeilijker dan het lijkt', begint El Khayati, die De Jong zelf al tegenkwam in de Eredivisie. 'In de Eredivisie dribbelt en dreigt hij omdat hij geen optie heeft. Als hij dan twee man voorbij loopt en hij ziet niemand vrijlopen, lijkt het alsof hij te veel dribbelt. Maar als hij achter mij zou spelen, krijg ik veel ballen. Hij speelt alleen maar vooruit', aldus de smaakmaker van ADO Den Haag.

Van Hanegem was al eerder lovend over De Jong en herhaalde die woorden nogmaals. 'Hij is een geweldige speler. Dat heb ik al drie jaar geleden geroepen, maar wat hij nu doet is: hij speelt zelf. Het was alleen maar lopen, lopen en lopen. Afellay was ook een geweldige speler, maar hij liep ook alleen maar. Zij zijn geen spelers die de bal een ros moeten geven.' Hans Kraay junior valt bij: 'Hij zei: ik moet wennen, aanpassen. Maar hij moet zich juist niet aanpassen. De rest moet zich aan hem aanpassen. Hij moet altijd spelen. Hij is de beste middenvelder van Nederland.'

Daley Blind

Henk Hoijtink, die ook aan tafel zat, sprak over een andere Ajax-speler. Daley Blind speelde matig voor Oranje tegen Peru en vraagt zich af of hij wel de juiste routine meebrengt voor het Amsterdamse team. 'De directie van Ajax krijgt lof, maar ik vind dat het nog allemaal moet blijken. Ik twijfel of je met Daley Blind de routine hebt gehaald voor het sturen van andere spelers. Ajax had geld, heeft veel voor Blind betaald, maar ik denk dat als je goed scout, ze een bruikbaardere routinier konden kopen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.