De Groot fileert artikel Volkskrant over Ling

door Sam van Raalte 14

De Groot fileert artikel Volkskrant over Ling

door Sam van Raalte 14

Laatst geüpdatet

Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf, uit maandag stevige kritiek op De Volkskrant in zijn column. De Volkskrant publiceerde afgelopen week een artikel waarin Tscheu La Ling werd weggezet als een persoon die rept over een vastgoedproject in Trencin van 350 miljoen euro dat niet zou bestaan. De Groot benadrukt dat hij degene is die melding maakte van het project, in plaats van Ling. Daarnaast benadrukt De Groot dat het vastgoedproject wel degelijk bestaat.

'In het artikel wordt het accent gelegd op het project van 350 miljoen euro rond het stadion van Trencin', schrijft De Groot. 'Als bron wordt de door ondergetekende geschreven Eigen Kijk (column De Groot, red.) van zaterdag 20 juni gebruikt. Daarin wordt duidelijk dat het hier NIET om een quote van Ling gaat, maar de mening schrijvers dezes, aan de hand van informatie die ik tijdens een bezoek aan Trencin kreeg. Ook stelt De Volkskrant dat het project van Ling van 350 miljoen euro niet bestaat.'

'Dan de feiten', vervolgt De Groot. 'Niet alleen in de column van 20 juni, maar ook in andere publicaties, wordt nergens aangegeven dat het om een persoonlijk project van Ling gaat. Waar de schrijvers de koppeling tussen de ex-international en het stadsproject op baseren is niet duidelijk. Het project van 350 miljoen, gelegen bij het nieuwe stadion van AS Trencin, bestaat wel. Zodra op Google ’Trencin Central Zone Development Plan’ wordt ingetikt doemt op diverse links het bewuste project op. Ondersteund met plattegrond en video’s (waarop alleen al 240 miljoen euro aan het spoorlijnproject wordt gekoppeld).'

Artikel geregisseerd
Verder benadrukt de journalist dat het geen toeval is dat het artikel over Ling afgelopen vrijdag uitkwam. 'Binnen Ajax, dat Ling heeft gevraagd om de technische organisatie van de club door te lichten, bestaat sterk het vermoeden dat de reportage met hulp van insiders binnen of rond de club is geregisseerd om zowel Johan Cruijff als de door hem naar voren geschoven Ling in een kwaad daglicht te stellen. Dit heeft ook met de timing van het artikel te maken, dat uitgerekend op de dag gepubliceerd werd dat het rapport van Ling door de raad van commissarissen zou worden besproken', aldus De Groot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.