'Stam die de ramen lapt met een ijsbeer'

door BvdPloeg 18

'Stam die de ramen lapt met een ijsbeer'

door BvdPloeg 18

Laatst geüpdatet

Diana Kuip vindt het maar raar dat Jaap Stam is teruggefloten als het gaat om zijn coaching bij Jong Ajax. De assistent van Andries Ulderink zou zich teveel manifesteren langs het veld en dat is niet de bedoeling, zo de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). In een column schrijft Kuip met welke Stam de CBV eigenlijk te maken heeft.

'Stam mag voortaan niet meer zo nadrukkelijk coachen. Ik vind dit dus heel grappig. Want hallo. We hebben het hier wel over Jaap Stam hè? Jaap Stam. De Beul van Kampen. De kale betonnen muur uit de nachtmerries van iedere aanvaller. Die Jaap Stam. De Jaap Stam die een blikje cola in een teug leegdrinkt, die zijn vlees niet hoeft te kauwen, die een ei kookt door er naar te kijken en die met schaal en al opeet', schrijft Kuip.

Ze vervolgt: 'De Jaap Stam die volgens mij helemaal niet kaal is maar haren gewoon suf vindt, wiens tatoeages moesten huilen toen ze werden gezet en die zijn tanden poetst met spiritus. De Jaap Stam die kan ademen onder water, die zijn gras maait met een zwaard en in de winter graag naakt buiten slaapt. Ondanks dat hij eigenlijk geen slaap nodig heeft. De Jaap Stam die doucht met kokend water, die de ramen lapt met een ijsbeer en liefst zinnen maakt van éénlettergrepige woorden zodat ze klinken als kanonschoten. Ik. Ben. Jaap. Stam. Schiet. Op. Pak. Die. Bal. Ik. Zeg. Toch. Ik. Ben. Jaap. Stam.'

'We hebben het over die Jaap Stam. Hij mag dus vanaf nu 'niet te nadrukkelijk coachen'. Dat wordt denk ik een probleem.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.