Been: 'Lammers zou Ajax-spits moeten zijn'

door Thijs Zwagerman 16

Been: 'Lammers zou Ajax-spits moeten zijn'

door Thijs Zwagerman 16

Laatst geüpdatet

Mario Been vindt dat Sam Lammers voetbaltechnisch op het Ajax-niveau zit. Lammers wordt momenteel door PSV verhuurd aan SC Heerenveen, maar Been lijkt de spits meer te zien als een Ajax-speler.

'Voetbaltechnisch zeg ik dat hij op het niveau van Ajax zit', zo stelt de ex-trainer van onder meer Feyenoord bij FOX Sports. Been looft Lammers' specifieke kwaliteiten. 'Hij heeft gewoon zo veel overzicht in elke situatie, kan dat ook uitvoeren en heeft oog voor lopende mensen. Met links en rechts zie je geen verschil bij deze jongen. Daarnaast is zijn eerste aanname bijna altijd goed. Dus je neigt er naar om te zeggen dat hij eigenlijk een Ajax-spits zou moeten zijn', zo besluit Been.

Lammers keert aankomende zomer terug bij PSV en heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2021. De kans dat de spits, die zaterdagavond nog trefzeker was voor SC Heerenveen, daadwerkelijk naar Ajax komt lijkt klein, want de Amsterdammers hebben met Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic al drie volwaardige selectiespelers die op de nummer 9-positie uit de voeten kunnen. In Jong Ajax staan bovendien ook nog Lassina Traoré en Danilo Pereira onder contract, waardoor er voor nog een spits weinig plaats lijkt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.