Antony en Ajax krijgen kritiek in Engeland: 'Het is net als met de Primark en de Zara'

door Bart Veenstra 104

Bron Betfred

Antony en Ajax krijgen kritiek in Engeland: 'Het is net als met de Primark en de Zara'

door Bart Veenstra 104

Bron Betfred

Laatst geüpdatet

Antony heeft in Engeland behoorlijk wat kritiek gekregen. De voormalig Ajacied heeft dit seizoen nog geen enkel doelpunt gemaakt en bovendien gaf hij ook nog geen enkele assist. Andy Cole, de spits die eerder veel doelpunten maakte voor Manchester United, vergelijkt de aankoop van Antony met aankopen van kledingwinkels Primark en Zara.

Tegenover Betfred doet Cole, die eerder ook al kritisch was op Antony, zijn verhaal. 'Ik vraag me soms af wat de sterke punten van Antony zijn', begint Cole. 'Hij trekt geen tegenstanders naar zich toe, creëert geen kansen en maakt geen doelpunten. Dus wat zijn zijn sterke punten? We hebben een enorm bedrag voor hem betaald (100 miljoen euro, red.). Kijk naar Brighton, dat Kaoru Mitoma voor drie miljoen heeft gecontracteerd. Op welke markt winkelt United dan? Niet dezelfde markt in elk geval.'

Vergelijking met Primark en Zara

Vervolgens trekt Cole een interessante vergelijking en daarmee betrekt hij indirect ook Ajax bij zijn verhaal. 'Het is net als met de Primark en Zara: door meer te betalen bij de Zara, denk je dat de kwaliteit beter zal zijn. Maar het blijkt van dezelfde kwailteit als bij de Primark, waardoor je uiteindelijk meer betaalt voor hetzelfde. Dit kán gewoon niet."

Antony werd in de zomer van 2022 door Ajax voor minimaal 95 miljoen euro verkocht aan Manchester United. In zijn eerste seizoen kwam Antony nog tot een totaal van acht doelpunten, maar dit seizoen kwam hij in twaalf wedstrijden - Antony speelde 650 minuten mee - nog niet tot scoren. Daarnaast wist hij ook nog geen assist af te leveren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.