'Alleen bij winst tegen PEC is wisseltruc definitief geslaagd'

door Gino Haverkamp 9

'Alleen bij winst tegen PEC is wisseltruc definitief geslaagd'

door Gino Haverkamp 9

Laatst geüpdatet

Het verplaatsen van Ajax - PEC Zwolle is enkel geslaagd als de Amsterdammers woensdagavond winnen van de club uit Zwolle. Dat stelt het Algemeen Dagblad.

'De titelstrijd tussen achtervolger Ajax en lijstaanvoerder PSV wordt hoe dan ook een staaltje psychologische oorlogsvoering voor gevorderden', opent het dagblad. 'Een mentaal spel dat al maanden aan de gang is, maar nu toch echt in de doorslaggevende fase komt. Met voor elke ploeg eigen uitdagingen. PSV, al weken niet in de vorm van voor de winterstop, moet zondag vlak voor AZ-Ajax op bezoek bij het stugge VVV, op dat verfoeide kunstgras.'

Maar voordat Ajax op bezoek gaat bij AZ, moet het woensdagavond eerst PEC Zwolle thuis zien te verschalken. Die wedstrijd zou oorspronkelijk op 2 maart gespeeld worden, maar werd uiteindelijk verplaatst naar 13 maart om Ajax meer rust te geven voor het treffen met Real Madrid. Dat heeft uiteindelijk zijn waarde gehad, Ajax won in Madrid immers met 1-4, maar volgens het AD is de wisseltruc nu nog niet helemaal geslaagd. 'Alleen bij winst tegen de ploeg van coach Jaap Stam is de wisseltruc definitief geslaagd', schrijft het Algemeen Dagblad.

Frenkie de Jong sluit zich daarbij aan. 'Madrid was echt geweldig. Maar we weten dat we in de competitie niets meer mogen laten liggen. We gaan in volle focus door', citeert het AD.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.