Ajax spreekt zichzelf tegen met falende kaartenmarkt

door JipVR 33

Ajax spreekt zichzelf tegen met falende kaartenmarkt

door JipVR 33

Laatst geüpdatet

Het moge duidelijk zijn dat de bezoekersaantallen van de Amsterdam Arena tijdens wedstrijden van Ajax de laatste tijd niet om over naar huis te schrijven zijn. De lege plekken zijn overduidelijk aanwezig in alle delen van het stadion, ook tijdens de competitiewedstrijden.

Het is bekend dat Ajax zo’n 40.000 seizoenskaarthouders heeft, waarvan een groot deel lang niet alle wedstrijden bijwoont. Om die reden introduceerde Ajax een aantal jaar geleden ‘Ajax Kaartenmarkt’, een platform waar de seizoenskaarthouder zijn kaartje in de verkoop kon doen, wanneer hij of zij de wedstrijd niet kon bijwonen. Zo krijgt Ajax het stadion voller en het levert de SCC-houder wat geld op: een win-win situatie zou je denken. Nou, nee: het systeem is tegenwoordig nergens te vinden op de website van Ajax en lag er eerder al om de haverklap uit.  

‘Met de huidige technologie moet het gewoon mogelijk zijn voor een seizoenskaarthouder om zijn kaart via Ajax te verhandelen. Wij zijn bezig om dat te ontwikkelen. Ik zeg alleen niet dat het er volgend seizoen is’, zei Dolf Collee begin september tijdens Ajax Kick Off Event in Tuschinski, die daarmee dus bevestigt dat de huidige kaartenmarkt op z’n gat ligt.

Gek genoeg sprak collega Edwin van der Sar hem op hetzelfde evenement tegen.  ‘Die Kaartenmarkt hebben we, het is alleen moeilijk te vinden.’ Maak van ‘moeilijk’ maar gerust ‘onmogelijk’. Wanneer je op de link https://ajax.secondaryticketing.nl klikt, word je doorgestuurd naar de gewone online kaartverkoop. Wellicht dat iemand mij kan vertellen hoe het wel moet, maar makkelijk is het in ieder geval allerminst.

Kortom, Ajax heeft niets te verliezen als het om Kaartenmarkt gaat. Een functionerend systeem zal natuurlijk niet elke wedstrijd een volle Arena opleveren, maar gezien de huidige situatie moet de club alle mogelijkheden omarmen.

Jip van Raalte

 

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.