'Ajax moet een hele goede spits gaan kopen'

door Jesse ter Haar 22

'Ajax moet een hele goede spits gaan kopen'

door Jesse ter Haar 22

Laatst geüpdatet

Arno Vermeulen is van mening dat het geduld met Kasper Dolberg op moet zijn. De verslaggever vindt dat Ajax niet nóg een seizoen kan hopen op zijn goede vormen en stelt dan ook voor dat de Amsterdammers een nieuwe spits gaan binnenhalen.

'Je jaagt op een schim. Je hebt een beeld voor ogen van een speler die anderhalf à twee jaar geleden een paar keer hele mooie dingen liet zien', aldus Vermeulen, te gast bij Studio Voetbal. 'Het duurt gewoon veel te lang en je kunt niet blijven gokken. Ajax moet een hele goede spits gaan kopen voor volgend seizoen. Ik zou Dolberg wegdoen over verhuren.'

Rafael van der Vaart vindt de situatie omtrent de Deen lastig. 'Hij schijnt heel goed te trainen, dat schijnt niet normaal te zijn. Dan hoop je als trainer dat hij het ook weer een keer in de wedstrijd laat zien. Woensdag was dat natuurlijk absoluut niet het geval. Ik heb hem tegen Vitesse gezien en dan vind ik het niet begrijpelijk waarom hij de voorkeur krijgt boven iemand die elke wedstrijd scoort (Klaas-Jan Huntelaar, red.).

Vermeulen geeft vervolgens aan dat 'iedereen ziet dat hij op het oog te weinig arbeid levert', maar Van der Vaart vindt het moeilijk om het zo te stellen. 'Hij heeft zijn uitstraling ook niet mee. Dat zijn spelers waarbij het meteen heel slecht oogt. Die jongen doet heus wel zijn best, maar het zit gewoon niet mee.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.