Advocaat ziet Van de Beek graag in basis Oranje

door Jesse ter Haar 16

Advocaat ziet Van de Beek graag in basis Oranje

door Jesse ter Haar 16

Laatst geüpdatet

Dick Advocaat zou het wel zien zitten als Ronald Koeman tijdens de komende interlandperiode de kans geeft aan Donny van de Beek in de basiself. Noord-Ierland en Wit-Rusland zijn de opponenten en daartegen wil de oud-bondscoach het weleens zien.

'Van de Beek voor De Roon', stelt Advocaat, te gast bij Rondo, voor. De oefenmeester ziet in Marten de Roon de enige speler die eruit gehaald zou kunnen worden voor de Ajacied. 'De keuze Van de Beek of Wijnaldum is heel moeilijk. Wijnaldum is een alleskunner. Tegen de ploegen waartegen hij (Koeman, red.) nu speelt, zou dat kunnen. Hij (Van de Beek, red.) is zo’n liefhebber, ongelooflijk.'

Terwijl Van de Beek al honderdvijftig duels speelde in Ajax 1, werd hij in het Nederlands elftal nog maar aanzienlijk minder gebruikt. Pas zevenmaal mocht de middenvelder voor het hoogste elftal van Oranje uitkomen. Scoren deed hij in die wedstrijden nog niet.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.