'31 maart is al enige tijd met rood omcirkeld'

door Gino Haverkamp 9

'31 maart is al enige tijd met rood omcirkeld'

door Gino Haverkamp 9

Laatst geüpdatet

Veel mensen verwachten dat 31 maart bijltjesdag wordt in de Eredivisie. Op die dag staan Ajax en PSV namelijk tegenover elkaar. Freek Jansen werkt op de officiële site van Voetbal International al langzaam naar de wedstrijd toe.

'De datum 31 maart is al enige tijd met rood omcirkeld in Amsterdam en Eindhoven', valt te lezen op de site van het weekblad. Lang werd gedacht dat Ajax en PSV alle wedstrijden in aanloop naar die dag zouden winnen, maar dat blijkt voor beide teams vies tegen te vallen. Van de vijf competitiewedstrijden die Ajax en PSV na de winterstop gespeeld hebben, wisten beide ploegen er slechts twee winnend af te sluiten.

De nummers één en twee van de Eredivisie zijn, ondanks de enorme voorsprong op de concurrentie, dus allerminst stabiel. Ajax heeft echter een extra troef in handen. 'Tadic in de spits. Dat leverde tegen Real Madrid niet alleen complimenten, maar ook nieuwe inzichten op', schrijft Jansen. 'Door de vele positiewisselingen in de aanval had de Spaanse tegenstander moeite met Ajax, dat de ene na de andere kans creëerde. En dat is natuurlijk ook een optie in de Eredivisie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.