'Sigthórsson is fenomeen in de kleine ruimte?'

door Sam van Raalte 19

'Sigthórsson is fenomeen in de kleine ruimte?'

door Sam van Raalte 19

Laatst geüpdatet

Frank de Boer zei zondagavond bij Studio Voetbal dat Ajax afgelopen zomer uiteindelijk afzag van Luuk de Jong, omdat die spits niet goed genoeg is in de kleine ruimte, iets dat voor het spel van Ajax van belang is. René van der Gijp moest daar maandagvond om lachen bij VI tv.

De voormalig buitenspeler snapt namelijk niet waar het aankoopbeleid van Ajax dan op gestoeld is geweest de afgelopen jaren. 'Ze hebben Kolbeinn Sigthórsson gehaald. Dachten ze dat die een fenomeen in de kleine ruimte was?', vroeg Van der Gijp zich af. 'Als er nog een is die niet goed is in de kleine ruimte, is het Richaïro Zivkovic wel. Dus dan hebben ze een probleem.'

Johan Derksen nam het vervolgens op voor De Boer. 'Ter verdediging van Frank wil ik wel zeggen dat De Jong een hoog prijskaartje had en net geflopt was bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United. Waar ik wel moe van word, is dat ze bij Ajax steeds zeggen dat een speler eerst aan hun spel moet wennen. Alsof ze daar met twee ballen spelen', aldus de voormalig hoofdredacteur van VI.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.