Endt: 'Mihajlovic kan Niklas goed gebruiken'

door Sam van Raalte 6

Endt: 'Mihajlovic kan Niklas goed gebruiken'

door Sam van Raalte 6

Laatst geüpdatet

David Endt denkt dat Niklas Moisander goed bij Sampdoria zal passen. De Italiaanse club maakte woensdagmiddag officieel bekend dat het de 29-jarige verdediger aan het einde van dit seizoen transfervrij overneemt van Ajax. 'Onder trainer Sinisa Mihajlovic speelt Sampdoria aangenaam voetbal', vertelt Endt.

De voormalig teammanager van Ajax is een expert op het gebied van Italiaans voetbal. De weg die Sampdoria de laatste jaren is ingeslagen, kan hem bekoren. 'Mihajlovic wil constructief en offensief voetbal spelen met zijn team', zegt Endt in gesprek met Ajax Showtime. 'Dat heeft Sampdoria naar de Italiaanse subtop gebracht. Ze staan nu vierde in de Serie A. Zelf was Mihajlovic als voetballer eerst middenvelder en later verdediger, vandaar dat hij een goed verzorgde opbouw hoog in het vaandel heeft staan. Samporia is wat dat betreft moderner dan de meeste Italiaanse clubs.'

Normaalgesproken bepaalt een technisch directeur in Italië het transferbeleid, maar waarschijnlijk is Mihajlovic degene geweest die bij Sampdoria heeft aangedrongen op de komst van de Ajax-captain. 'Niklas is niet het prototype verdediger die een man uitschakelt, maar hij heeft geweldige capaciteiten, die Mihajlovic goed kan gebruiken', weet Endt. 'Helaas komen die kwaliteiten er dit seizoen bij Ajax niet helemaal uit, om verschillende redenen.'

Bij deze internationale transfer hoort voor Moisander natuurlijk ook een verhuizing. Sampdoria komt uit Genoa, een stad in het noordwesten van Italië. 'In de winter is het er koud en regent het er vaak, maar in de zomer is het een heerlijke plek. Sampdoria slaat ook vaak een trainingskamp op in Nervi, een prachtig plaatsje aan de kust. Daar is het goed vertoeven. Ik denk dat Niklas een geweldige tijd kan hebben bij Sampdoria', aldus Endt.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.