'NAC-Ajax leek op een degradatiewedstrijd'

door BvdPloeg 17

'NAC-Ajax leek op een degradatiewedstrijd'

door BvdPloeg 17

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem heeft niet echt genoten van NAC Breda - Ajax. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk, maar liepen wel weer een punt uit in de strijd om de titel. Dat landskampioenschap zit volgens 'De Kromme' dan ook wel goed, maar het spelniveau van de Eredivisie verdient volgens hem een wake up-call.

'Iedereen zal het met me eens zijn, dat als je naar de wedstrijd Ajax - NAC keek, dat het verdomd veel weg had van een degradatiewedstrijd. Was hier de aanstaande landskampioen aan het werk? Theoretisch wel, maar qua uitvoering verre van dat. NAC speelde best aardig, maar maakte het Ajax niet eens heel erg moeilijk. Het kreeg kansen en zette Ajax op het laatst een beetje onder druk maar verder? Het was krampachtig, zielloos en machteloos wat de aanstaande kampioen liet zien', schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

Volgens hem is Ajax niet de enige. 'Ik hoop echt dat de trainers van de eredivisie zo snel mogelijk bij elkaar komen om eens kritisch naar hun eigen en naar elkaars werk te kijken. Ik ga hier niet onmiddellijk Frank de Boer afvallen, hij is een van onze beteren, maar het gaat me om het totaalbeeld van wat ik elk weekeinde zie. Durven we elkaar nog hard aan te spelen, trainen we nog wel op balaannames, studeren we op omschakelingen, weten we nog dat het spel begint met de intentie aan te vallen en te scoren? Houd eens op over balbezit en probeer een aanval te ontwikkelen en liefst in hoog tempo. De eredivisie glijdt af op een genante manier.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.