'Goede passing Veltman valt ook wel mee'

door Sam van Raalte 34

'Goede passing Veltman valt ook wel mee'

door Sam van Raalte 34

Laatst geüpdatet

Joël Veltman brengt de huidige interlandperiode door met het Nederlands elftal, maar als het aan Johan Derksen ligt, begint de verdediger van Ajax zaterdag niet in de basis tegen Turkije. Dat zei de voormalig journalist vrijdagavond tijdens de uitzending van VI tv.

Volgens Derksen is Veltman geen materiaal voor Oranje. 'Met alle respect', zei de snor. 'Maar een Veltman kan je niet opstellen in het Nederlands elftal. Dat moet je niet doen.' Wim Kieft was het eens met Derksen. 'Veltman kan niet verdedigen. Hij zou er dan staan om zijn goede passing, maar dat valt ook wel mee. Het is waanzin om in een zwakke verdediging een zwakke verdediger als Veltman neer te zetten', aldus Kieft.

Het EK-kwalificatieduel met Turkije vindt zaterdag plaats vanaf 20:45 uur. Komende dinsdag oefent Oranje tegen Spanje. Ook die wedstrijd begint om 20:45 uur. Beide duels worden afgewerkt in de Amsterdam Arena.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.