'Barça-Ajax als slaapmiddel'

door Koen Weijland 7

'Barça-Ajax als slaapmiddel'

door Koen Weijland 7

Laatst geüpdatet

Voor Edwin Struis is de maat vol. Het niveauverschil tussen teams in de Champions League is volgens de columnist dusdanig groot geworden, dat de lol van het toernooi af is.

Struis kon de ogen tijdens FC Barcelona-Ajax maar moeilijk open houden. 'Het moment dat ik tijdens Barcelona-Ajax in slaap viel, kon ik achteraf niet meer precies reconstrueren.Het moet ergens geweest zijn zo tussen de - voor Ajax vernederende - wissels van Lionel Messi en Andrés Iniesta in, die met het oog op de komende Clásico van zaterdag tegen Real Madrid voortijdig naar de kant mochten', schrijft hij op voor NU Sport.

De wedstrijd in Camp Nou was niet de enige saaie wedstrijd volgens de journalist. De meeste poules kunnen zelfs al op voorhand worden ingevuld, stelt hij. 'Van de 32 gekwalificeerde ploegen zijn er om en nabij de veertien al zekerheidjes voordat er ook maar tegen een bal getrapt is, de meeste andere ploegen (waaronder Ajax) zijn kanonnenvlees en mogen blij zijn dat ze in het opvanghuis van stiefbroer Europa League terechtkunnen.'

Struis pleit daarom voor maatregelen. 'Het wordt tijd voor ingrijpender maatregelen, de Champions League moet weer een meeslepende competitie worden die vanaf minuut 1 boeit. Zestien kampioenen in een knock-outsysteem heeft m'n warme voorkeur, maar dat zal wel weer te kort door de bocht zijn voor clubs die met Champions League-miljoenen hun begroting funderen.Een ding is zeker: het moet anders, het moet beter. Melisana als hoofdsponsor van de Champions League kan nooit de bedoeling zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.