Vink spreekt van 'echte kampioenswedstrijd'

door Bart Veenstra 6

Trainer Gery Vink van Ajax A1 reageerde na afloop van de zinderende wedstrijd tussen zijn elftal en de A1 van AZ (4-3) opgelucht tegenover Ajax.nl. Volgens de oefenmeester waren de Amsterdamse talenten beter en geeft hij zijn team na afloop dan ook de complimenten.

'Qua scoreverloop was het zeker een krankzinnige wedstrijd. Ik denk wel dat we de gehele wedstrijd de betere ploeg waren', geeft de trainer te kennen. 'In de eerste helft was met name Dekker goed op dreef, al was de bezetting voor het doel niet goed. AZ speelde vanuit de omschakeling, en na rust kwamen we op een knullige manier met 1-3 achter tegen een goed georganiseerd team. Nu moet ik zeggen dat we er wel in zijn blijven geloven. We bleven spelen om te winnen en daar geef ik het team een groot compliment voor.'

In de slotfase zou Ajax A1 uiteindelijk een 2-3 achterstand ombuigen in een 4-3 overwinning. Voor Vink was het een eindfase om nooit meer te vergeten. 'Dat je in blessuretijd nog de 3-3 en 4-3 scoort is een apotheose die zijn weerga niet kent. Iedereen zat de hele wedstrijd op het puntje van de stoel, het was een echte kampioenswedstrijd', vertelt hij vol enthousiasme. 'Het was een onvergetelijke wedstrijd die we nooit zullen vergeten. Deze pot moesten we winnen, en dat hebben we gedaan. Het was bovendien een verdiende overwinning.'