Taylor hecht niet te veel waarde aan doelpunt: 'Teamproces is het allerbelangrijkste'

door Jon van Dam 25

Kenneth Taylor is tevreden met de overwinning van Ajax op Vitesse en zijn doelpunt in die wedstrijd. Dat laat hij weten tegenover de NOS. De middenvelder benoemt verder het duo Steven Bergwijn en Steven Berghuis, dat de ploeg volgens hem op sleeptouw neemt.

Tegen Vitesse scoorde Taylor zijn eerste Eredivisie-goal van het seizoen. 'Dat is altijd lekker ja', zo zegt Taylor, die ook nog als Player of the Match werd verkozen door Ajax. 'Ik denk dat we als team een goede wedstrijd hebben gespeeld. De eerste helft was niet onze beste eerste helft, maar qua stand is het lekker om zo de rust in te gaan. Er konden wat dingen beter. De tweede helft zijn we goed doorgegaan en hebben we veel gescoord, dus dat is goed.'

Op de vraag waarom Taylor tegen Vitesse wel wist te scoren heeft de middenvelder geen duidelijke verklaring. 'De ene wedstrijd gaat het beter dan bij de andere. Daar probeer ik zo constant mogelijk in te zijn. Ik heb er niet per se een verklaring voor waarom deze wedstrijd wel goed gaat en een andere minder. Het is wel altijd lekker om een doelpunt te maken zoals ik zei. Je hecht er wel waarde aan, maar het is niet zo dat ik met een klotegevoel naar huis ga als we 5-0 winnen en ik niet scoor. Het teamproces is het allerbelangrijkste.'