Ramaj had weinig hoop meer na rode kaart: 'We kwamen niet in ons spel'

door Rick Pasker 55

Bron ESPN

Bron ESPN

Diant Ramaj voelde na de rode kaart van Sivert Mannsverk aan dat er weinig meer te halen viel voor Ajax tegen Aston Villa. Na de 4-0 nederlaag in Birmingham gaf de Duitse keeper aan dat er met tien man niet meer op te boksen was tegen de Engelsen. Daarmee zit het Conference League-avontuur erop.

'In de tweede helft hadden we het gevoel dat we het niet meer konden omdraaien', zegt Ramaj tegenover ESPN. 'Vooral toen wij een rode kaart krijgen. Het was heel moeilijk voor ons om met tien man te doen wat we wilden doen. Daarnaast zette Aston Villa hoog druk, waardoor we niet in ons spel kwamen.'

Rode kaart Aston Villa?

Uiteindelijk kreeg Aston Villa maar één grote kans in de eerste helft, die er vanuit een hoekschop meteen invloog. De speler die hem scoorde, Ollie Watkins, had daarvoor ook een rode kaart kunnen krijgen na doorlopen op Ramaj. 'Hij raakte de bal niet aan, maar dat moet ik nog eens bekijken. De scheidsrechter besloot hem geel te geven, dus het is zoals het is.'

Na de return tegen Aston Villa heerst vooral het gevoel dat Ajax niet het niveau heeft kunnen halen wat ze zouden kunnen halen. 'Natuurlijk kunnen we het beter doen', is de keeper van mening. Zo had Watkins ook niet zo vrij mogen staan bij de hoekschop. 'Ik denk dat onze organisatie niet goed stond, maar dat moeten we gaan analyseren voor de volgende wedstrijd.'