Overzicht jeugdinterlands

door Sander 3

Naast het grote Oranje kwamen ook verschillende jeugdteams van Oranje, met veel Ajacieden in de gelederen, in actie. Een overzicht van de gisteren en vandaag gespeelde wedstrijden:

Jong Oranje won met 3-0 van Jong Rusland. In Groningen scoorden Otman Bakkel (2x) en Maceo Rigters voor de ploeg van Foppe de Haan. Hedwiges Maduro speelde 45 minuten, evenals de door Ajax-verhuurde Robbert Schilder.

Oranje onder 21 jaar moest het in Almelo afleggen tegen de Deense leeftijdsgenoten. Ondanks een goal van Excelsior-speler Kees Luyckx verloor Oranje met 1-3. Michael Timisela, die op het laatste moment werd opgeropen, kwam een helft in actie.

Oranje onder 19 jaar oefende tegen de amateurs van GVVV uit Veenendaal. Onder 19 won vrij simpel met 3-0. Marvin Emnes, Mitchell Schet en ex-Ajacied Jordy Brouwer scoorden. Jeffrey Sarpong speelde 55 minuten mee, terwijl Koen Verhoeff en Vurnon Anita 45 minuten meededen.

Oranje onder 18 jaar speelde in en tegen Ierland. Het elftal kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Siem de Jong speelde als mid-mid het gehele duel. Ajax A2-aanvoerder Frank Olijve moest deze interland aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

In La Manga speelt Oranje onder 17 jaar deze week drie oefenwedstrijden. Twee hiervan werden al winnend afgesloten: maandag was Onder 17 te sterk voor Tsjechie (1-0, doelpunt: Luis Pedro) en vandaag werd Noorwegen met 1-0 verslagen via een doelpunt van Kevin Cameron. Jarchinio Antonia speelde vandaag 53 minuten mee. Tegen Tsjechie speelden Sergio Padt, Timothy van der Meulen en Daley Blind de hele wedstrijd mee. Vrijdag speelt Onder 17 nog tegen Polen.