Jong Ajax wint met Rijkhoff en Mannsverk eerste duel van 2024

door BadembaBarrie 1425

Jong Ajax heeft maandagavond de eerste overwinning van 2024 bijgeschreven. Op bezoek bij Jong FC Utrecht speelde het een weinig enerverend duel, waarin de eerste tien minuten de leukste waren. Dat één doelpunt volstond voor drie punten, paste dan ook wel in het wedstrijdbeeld. Jaydon Banel was de gelukkige.

Er stond op Sportcomplex Zoudenbalch nog geen anderhalve minuut op de klok of er viel al drie kansen te noteren. Namens de thuisploeg schoot Adrian Blake in het zijnet en stuitte Sil van der Wegen op dispensatiedoelman Gerónimo Rulli. Jong Ajax kwam er kort daarna uit met Kian Fitz-Jimi en Banel, maar het lukte verloren zoon Julian Rijkhoff niet om met het hoofd te scoren. De grootste kans in de eerste tien minuten was voor David Kalokoh; zijn schot richting verre hoek stuiterde via een tegenstander maar rakelings voorlangs.

Wat de opmaat leek voor een wedstrijd vol kansen werd dat toch niet echt. Jong Ajax werd via Ahmetcan Kaplan en Julian Brandes nog wel gevaarlijk uit hoekschoppen. De verdediger werkte de bal echter naast en Brandes’ schot na een mispeer van Rijkhoff wachtte, via een tegenstander, hetzelfde lot. De thuisploeg creëerde geen enkele noemenswaardige kans meer.

Na ruim een halfuur kwam Jong Ajax op een verdiende voorsprong. Ar’jany Martha zette een goede actie in en Kalokoh kreeg de kans om een voorzet te geven. Er stonden drie Ajacieden in de Utrecthse zestien, waarvan Banel de achterste was. Hij kreeg de bal en werkte hem met de binnenkant van de voet binnen voor 0-1.

Na rust viel er niet bijzonder veel meer te beleven dan in grootste deel van de eerste helft. Jong FC Utrecht ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam daar niet bijzonder ver mee. De grootste kans was voor Jesse van de Haar, die van dichtbij wel zijn voet tegen de bal kreeg, maar niet vol uit kon halen. Daardoor kon de bal voor de doellijn worden weggewerkt.

Aan Jong Ajax’ kant viel er ook weinig te beleven. De meest noemenswaardige gebeurtenis was de invalbeurt vaan Sivert Mannsverk. Ook de Noor speelde verder echter een weinig opvallende rol in de wedstrijd.

Tegen het einde drong Utrecht nog wat meer aan. Een fout van Olivier Aertssen luidde nog een grote kans voor Mees Rijks in, maar Gerónimo Rulli kwam op tijd uit zijn doel om een doelpunt te voorkomen. De ervaren Argentijn had eveneens een goede redding in huis op het schot van Lynden Edhart, enkele minuten later. De kopbal van invaller en oud-Ajacied Neal Viereck was kort voor tijd beduidend minder uitdagend. Het duel eindigde zodoende in 0-1.

Opstelling Jong FC Utrecht:

Branderhorst; Van Hees, Kooy, Held, Mukeh; Jenner, Andersen, Van der Wegen; Akkerman (Rohd Schlichting 46'), Van der Haar (Rijks 77'), Blake

Wissels Jong FC Utrecht:

Dithmer, Boumenjal, Bukala, Rohd Schlichting, Van Eldik, RIjks, El Arguioui, Edhart, Oehelrs, Viereck, Hardley, Yah

Rulli; Gaaei (Sarfo 63'), Aertssen, Kaplan, Martha; Brandes (Mannsverk 63'), Vos, Fitz-Jim (Agougil 73'); Banel, Rijkhoff (Chourak 73'), Kalokoh (Gorter 83')

De Graaff, Sarfo, Chahid, Milovanovic, Agougil, Chourak, Gorter, Manssverk

0-1 Jaydon Banel (35')

- Zie hier de stand van de Keuken Kampioen Divisie.
- Julian Rijkhoff maakt zijn debuut voor Jong Ajax. Wie ook minuten gaat maken, is Sivert Mannsverk.