Jong Ajax boekt ruime zege op Putten

door Bart Veenstra 14

Jong Ajax heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Putten met 6-0 gewonnen. De jonge Amsterdammers gingen rusten met een minimale voorsprong, waardoor de meeste treffers pas na rust vielen, zo valt te lezen op de officiële website van Ajax.

De score werd geopend door Zakaria El Azzouzi, waarna na rust Dejan Meleg (tweemaal), Sam Hendriks (tweemaal) en Robert Muric voor de treffers zorgden. 'We hadden de eerste helft veel balbezit, maar het tempo lag niet hoog genoeg', geeft Stam als trainer voor het lage aantal doelpunten in de eerste helft.

In de tweede helft scoorde Jong Ajax er vervolgens flink op los, wat tot tevredenheid leidde bij de oefenmeester. 'We speelden agressiever en kregen toen ook kans op kans', vertelt de trainer, die blij is met tegenstanders als Putten. 'Ik moet zeggen dat het altijd leuk voetballen is tegen een club als Putten. Zij willen voetballen en durven daarbij ook hoog druk te zetten', aldus Stam.

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen; Owusu, Mirani, Van Bruggen, Dankerlui; El Mahdioui, Vissie, Bruijn; Acolatse, El Azzouzi, Cerny.

Invallers in de tweede helft: Nouri, Warmerdam, Lartey-Sanniez, Meleg, Hendriks, D. Gudelj.