Ajax O18 op eigen veld onderuit tegen PSV O18; O15 en O16 winnen wel van PSV

door Timo Suur 243

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 16 maart. Ajax O17 boekte op bezoek bij PEC Zwolle O17 een grote 0-7 zege, terwijl Ajax O15, O16 en O18 het opnamen tegen PSV. O15 en O16 wonnen met respectievelijk 4-1 en 3-4 van de ploeg uit Eindhoven. Ajax O18 verloor tot slot op Sportpark de Toekomst tegen de verhouding in met 2-3 van PSV O18.

FT | Ajax O15 - PSV O15 (4-1)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag simpel afgerekend met de leeftijdsgenoten van PSV. Het werd op Sportpark de Toekomst 4-1 voor de thuisploeg. De doelpunten werden gemaakt door Jeshurun Simeon, Xander Newstead (twee keer) en Noah Rakdou.

Ajax O15 was aan het begin van de wedstrijd meteen de bovenliggende partij en dit resulteerde in kansen voor Simeon, Nafairon Landvreugd en Newstead. Uiteindelijk kon eerstgenoemde in de twaalfde minuut de score openen vanaf de strafschopstip. Het was regelmatig genieten geblazen van het spel van de thuisploeg en in de 26ste minuut kon Newstead van dichtbij binnenwerken na een combinatie van Bianief Peters en Landvreugd aan de rechterkant.

Voor rust wisten de bezoekers nog wel iets terug te doen. In de 33ste minuut schoot een aanvaller van PSV koelbloedig raak. Er kwamen nog mogelijkheden voor Newstead en Simeon, maar beide teams gingen met een 2-1 tussenstand naar de kleedkamers. Aan het begin van de tweede helft kwam Ajax O15 twee keer goed weg. De bezoekers wisten twee grote kansen niet om te zetten in een doelpunt.

Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd gooide invaller Rakdou de wedstrijd in het slot. Hij werd met een listig balletje vrijgespeeld en schoot de 3-1 tegen de touwen. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd wist Newstead ook nog zijn tweede treffer van de middag te maken. Hij zag zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de linkerhoek verdwijnen.

Opstelling Ajax O15:

Olgers; Peters, Vieillevoye (61' Rakdou), Damming (61' Koelewijn); Ouazane (50' Veenbergen), T. De Koning, Talai, Newstead (61' George); Landvreugd (77' Landvreugd), Simeon, Laghmich (50' Wooter).

Wissels Ajax O15:

Van der Wijst, Koelewijn, Veenbergen, Wooter, Rakdou, George.

1-0 Jeshurun Simeon (12', pen.)
2-0 Xander Newstead (26')
2-1 PSV O15 (33')
3-1 Noah Rakdou (69')
4-1 Xander Newstead (80')

FT | PEC Zwolle O17 - Ajax O17 (0-7)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag een zeer overtuigende overwinning geboekt op PEC Zwolle O17. Het werd 0-7 in het voordeel van de Amsterdammers. Emre Ünüvar was de grote man met vier treffers. Sean Steur en Mylo van der Lans waren de andere doelpuntenmakers.

In de openingsfase waren er mogelijkheden voor beide ploegen om de score te openen, maar uiteindelijk wist Ajax O17 in de 26ste minuut de trekker voor het eerst over te halen. Ünüvar kon de keeper omspelen na een fantastische pass van Aaron Bouwman en de spits zette de bezoekers op voorsprong. Vlak voor rust was het opnieuw Ajax’ spits die kon scoren. Hij kreeg de bal uit de kluts met de doelman mee en schoot voor de tweede keer raak in een leeg goal.

Al snel in de tweede helft kwam Ajax O17 op een 0-3 voorsprong. Voor de derde keer kon Ünüvar raak schieten. Ditmaal in de korte hoek en op aangeven van Younes Elias Mechrouch. Na ruim een uur kwam ook de naam van Steur op het scorebord te staan. Hij draaide weg van zijn tegenstander en krulde de bal met veel gevoel in de kruising: 0-4.

Hiermee was het nog niet gedaan voor de bezoekers. In de 77ste minuut dook Van der Lans op voor de keeper na een voorzet en de verdediger kopte raak voor de vijfde treffer van de Amsterdammers. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Ünüva zijn vierde doelpunt van de middag. Hij kreeg de bal van Steur en schoot via de binnenkant van de paal raak. Een minuut later was het slotakkoord voor Van der Lans. Luca Messori mist in eerste instantie een grote kans, maar na een snelle combinatie met Steur kan Van der Lans zijn tweede treffer maken en hiermee zette de aanvoerder de 0-7 eindstand op het scorebord.

Van der Velde; Oldenstam (78' Beekman), Van der Lans, Bouwman (66' Amour), Pereira da Gama; De Koning (78' Enoh), Messori, Steur; Abildgaard (58' Veltman), Ünüvar, Mechrouh (66' Puljhun).

El Hani, Beekman, Amour, Enoh, Puljhun, Veltman.

FT | Ajax O18 - PSV O18 (2-3)

Ajax O18 heeft in eigen huis een pijnlijke 2-3 nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Nadat Don-Angelo Konadu en Lucas Jetten een achterstand omdraaiden, waren het uiteindelijk de bezoekers die aan het langste eind trokken.

Aan het begin van de wedstrijd had Ajax O18 moeite om van de eigen helft af te komen. Nadat Kayden Wolff een kans had gekregen op de openingstreffer, waren het uiteindelijk de bezoekers die op voorsprong kwamen na een vernietigende schot. In de 37ste minuut werd Ajax O18 in het zadel geholpen door de keeper van PSV. Hij probeerde de inkomende Konadu uit te kappen, maar de spits kon de bal afpakken en de bal in het lege doel werken.

Drie minuten voor het rustsignaal kwam Ajax O18 op een 2-1 voorsprong. Konadu werd in de diepte gestuurd en hij legde de bal af op de opgekomen Jetten. Laatstgenoemde dribbelde de bal met zijn mindere rechterbeen bekeken achter de doelman. In de blessuretijd kwamen de bezoekers nog langszij via een strafschop. De bal werd hard in de rechteronderhoek geschoten en doelman Tommy Setford was kansloos.

In de tweede helft werd er een stuk minder gecreëerd dan voor de pauze. Wel vielen er aan beide kanten een aantal gele kaarten. Uiteindelijk was het PSV O18 dat opnieuw op voorsprong wist te komen. Uit een corner werd de bal keurig in de rechterhoek gekopt: 2-3. In de slotminuten kon Wolff nog voor de gelijkmaker zorgen en zo zijn sterke wedstrijd bekronen met een goal, maar de aanvaller schoot wild over. Het bleek de laatste kans, waardoor Ajax O18 in eigen huis onderuit ging.

Opstelling Ajax O18:

T. Setford; Alders, Ugwu, Janse, Jetten; Peters, Gorter (87' Bounida), Vink; Faberski (46' O'Niel), Konadu, Wolff.

Wissels Ajax O18:

Reverson, Johnson, Van de Pavert, O'Niel, Appiah, Ouazane, Bounida.

0-1 PSV O18 (26')
1-1 Don-Angelo Konadu (37')
2-1 Lucas Jetten (43')
2-2 PSV O18 (45+1', pen.)
2-3 PSV O18 (71')

- De wedstrijd tussen Ajax O18 en PSV O18 is live te zien op Ajax.nl, in de Ajax App, YouTube-kanaal van Ajax en via TikTok.