Ajax O18 met ruime cijfers onderuit tegen leeftijdsgenoten van AZ

door Timo Suur 265

Ajax O18 is zaterdagmiddag hard onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Het werd op Sportpark de Toekomst 1-5 voor de bezoekers. Het doelpunt aan Amsterdamse zijde werd gemaakt door Skye Vink.

Na een kwartier nam AZ O18 al de voorsprong in Amsterdam. Mark Verkuijl maakte een grote fout en verloor de bal in het eigen strafschopgebied. Hierdoor kon een speler van AZ de bal simpel binnenwerken: 0-1. Een paar minuten later was het alweer raak voor de Alkmaarders. Ajax O18 kreeg de bal niet goed weggewerkt en opnieuw kon de bal makkelijk binnengewerkt worden.

Daarmee was het nog niet klaar voor de Amsterdammers, want in de 26ste minuut kwam ook de 0-3 op het scorebord te staan. Dit keer ging Alvaro Henry in de fout bij de thuisploeg. Hij verloor de bal op eigen helft en een speler van AZ haalde meteen uit van zo’n 45 meter. Doelman Tommy Setford kwam niet bij de bal en zodoende kwam AZ op een 0-3 voorsprong.

De laatste tien minuten voor rust kwam Ajax O18 iets beter in de wedstrijd, maar beide ploegen zochten met een 0-3 stand de kleedkamers op. Waar de thuisploeg op zoek wilde gaan naar de aansluitingstreffer, kwam AZ O18 na een klein uur op 0-4 door een benutte strafschop.

Een paar minuten voor tijd deed Vink nog iets terug namens de Amsterdammers. Hij plaatste de bal heel bekeken in de rechterbovenhoek, nadat AZ O18 de bal niet kon wegwerken. Zo’n zes minuten voor het einde van de wedstrijd werd het slotakkoord verzorgd door de Alkmaarders na een enorme inschattingsfout van Setford. Hij twijfelde om uit te komen en uiteindelijk kon een speler van AZ de bal simpel over hem heen tikken: 1-5.