Ajax O18 haalt dubbele cijfers in oefenwedstrijd tegen Liverpool O18

door NielsOpdam 368

Ajax O18 heeft in een oefenwedstrijd tegen Liverpool O18 de dubbele cijfers gehaald. De Amsterdammers wonnen woensdagmiddag met 10-0 op Sportpark de Toekomst. Don-Angelo Konadu was de grote man bij Ajax O18. Hij scoorde vier van de tien doelpunten.

Het elftal van Frank Peereboom begon al vroeg met scoren. Na een fout in de achterhoede van Liverpool stond Konadu oog in oog met de doelman. De Ajax-spits bleef rustig en schoot de Amsterdammers na 45 seconden al op voorsprong. Vijf minuten later lag het tweede doelpunt ook al in het net. Konadu werd diep gestuurd en gaf de bal voor op Skye Vink, die in het lege doel simpel kon scoren.

In de daaropvolgende minuten kreeg Ajax O18 via Vink nog twee kansen, maar deze gingen er allebei niet in. Na een kwartier kwam Konadu opnieuw oog in oog te staan met de doelman van Liverpool. Deze keer schoot de aanvaller echter recht op de doelman af, waardoor zijn poging werd gekeerd. Niet veel later kwam Ajax via Jan Faberski alsnog op 3-0. De Pool kwam naar binnen en schoot de bal fraai in de linkerbovenhoek.

Na 23 minuten werd Konadu neergehaald in het strafschopgebied. Hij kreeg een strafschop en benutte de penalty zelf: 4-0. Vijf minuten later bereikte Ajax de stand van 5-0. De Liverpool-goalie leek de bal klemvast te hebben, maar liet hem weer los. Uiteindelijk kon Don O’niel de bal binnenwerken. Een minuut later kwam Ajax op 6-0 via Konadu, die daarmee zijn derde doelpunt scoorde. Hij kopte een voorzet van Mark Verkuijl op knappe wijze binnen.

In de veertigste minuut pikte aanvoerder Lucas Jetten ook zijn doelpuntje mee. Hij ging mee naar voren en kreeg een perfecte voorzet van Vink. De linksachter tikte de bal keurig binnen bij de eerste paal. Nog voor rust scoorde Konadu zijn vierde doelpunt en de achtste treffer van Ajax. De spits werd na een steekpass van Vink oog in oog met de doelman gezet. Konadu schoot overtuigend binnen.

Waar er in de eerste helft dus acht doelpunten werden gemaakt, waren dat er in het tweede bedrijf twee. Rond het uur gaf Jetten een geweldige assist, die voor de voeten van Rayane Bounida kwam. Laatstgenoemde nam de bal knap aan en schoot kalm raak. Na 84 minuten werd de 10-0 bereikt door Ajax. De doelman van Liverpool kreeg de bal niet lekker weggewerkt. Invaller Kayden Wolff stond klaar en kon de bal simpel in het doel tikken. Hierdoor wint Ajax met 10-0 van de leeftijdsgenoten van Liverpool.

Opstelling Ajax O18:

Reverson; Van de Pavert (71' Oldenstam), Ugwu, Janse, Jetten; Verkuijl (Appiah 60'), Vink (Ouazane 46'), Peters (Johnson 60'); Faberski (Wolff 60'), Konadu (Bounida 46'), O'Niel.

Wissels Ajax O18:

Schreuder, Appiah, Bounida, El Aissati, Ouazane, Wolff, Johnson, Oldenstam.

Opstelling Liverpool O18:

Morana; Pitt, Evers, Enahoro-Marcus, Furnell-Gill, Airoboma, Pennington, Kelly, Danns, Laffey, Figueroa.

10-0 Kayden Wolff (84')

- In december speelden beide ploegen ook al een oefenduel met elkaar. Het duel in Engeland destijds eindigde in een 3-4 overwinning voor de talenten van Ajax.