Ylatupa verliest met Finland; Kristensen wint

door Finn Dekker 1

Op de internationale velden hebben meerdere Ajacieden dinsdag minuten gemaakt. Rasmus Kristensen ging met Jong Denemarken op bezoek bij Jong Litouwen, terwijl Saku Ylatupa met Jong Finland het opnam tegen de leeftijdsgenoten van Polen. Dennis Johnsen kam ook in actie, namelijk met Jong Noorwegen tegen Jong Azerbeidzjan. De resultaten van de jonge Ajacieden zijn wisselend te noemen.

Bij de Denen deed Kristensen de hele wedstrijd mee. De nummer één maakte geen fouten tegen Litouwen en won gemakkelijk met 0-2. Kristensen, die de hele wedstrijd speelde, zag Oliver Abildgaard de score openenen vlak voor rust. Na rust maakte Robert Skov het werk af met de tweede van de Denen.

Ook Ylatupa speelde negentig minuten bij de beloften. De aanvaller behaalde alleen een minder resultaat dan zijn mede-Ajacied. Polen was met 1-3 te sterk voor Finland. Lassi Lappalainen maakte de enige goal van het thuisland. Aan de kant van de Polen scoorden Mateusz Wieteska (twee keer) en Dawid Kownacki.

Beide komen uit in dezelfde poule, namelijk groep 3. Denemarken lijkt zich te kwalificeren voor het EK in 2019 met de koppositie in handen. Voor Finland is het klaar. Met negen punten achterstand op nummer 2 valt er niets meer te halen.

Johnsen begon in de basis, maar speelde een uur in totaal. In dat uur was Jong Noorwegen al goed op weg naar de uiteindelijke 1-3 overwinning op Jong Azerbeidzjan. De Ajacied bereidde de eerste goal voor, die werd afgemaakt door Brik Risa. Baris Ekinjier en Morten Thorsby scoorden de andere goals. Noorwegen staat op de tweede plek en heeft nog zicht op een EK-ticket.