Wöber ziet Oostenrijk verliezen vanaf de bank

door Jesse ter Haar 4

De Ajacieden die zaterdagmiddag- en avond in actie kwamen voor hun land, hebben wisselend succes gehad. Maximilian Wöber zag zijn ploeg vanaf de bank nipt verliezen van Wales, terwijl Ricardo Farcas met een doelpunt belangrijk was in een ruime overwinning van 'zijn' Roemenië Onder 18 tegen Slowakije.

Na een eerder 1-1 gelijkspel met Roemenië Onder 18 tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen heeft Ricardo Farcas zijn interlandperiode vervolgd met een 4-1 overwinning op Slowakije. Farcas speelde de volledige negentig minuten en was zelf vlak voor rust verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de eerste helft. In de tweede helft kwam Slowakije nog terug tot 1-1, maar door Roemeense doelpunten van Antonio Sefer en Nandor Tamas kwam een zege niet meer in gevaar.

Oostenrijk, met Maxmilian Wöber de volle negentig minuten op de bank, begon de wedstrijd matig en Wales trok het initiatief naar zich toe. Na een kleine minuten kregen de Oostenrijkers de touwtjes in handen, creëerden ze kansen, maar wisten ze het net niet te vinden. Beide ploegen wisten zodoende niet te scoren en gingen zonder doelpunten aan de thee. In de tweede helft had Wales het betere van het spel, met nog slechts enkele momentjes voor de ploeg van Wöber. In de vierenzeventigste minuut wist debutant Ben Woodburn de 1-0 te maken voor Wales en dat bleek uiteindelijk ook het enige doelpunt.