Van Bladeren over speeltijd: 'Minstens vijftien duels'

door Jesse ter Haar 1

Stan van Bladeren is positief gestemd over het spel dat Jong Ajax vrijdagavond op de mat legde tijdens de 1-4 overwinning van Jong Ajax op Helmond Sport. Hij is verder optimistisch over zijn speeltijd gedurende het huidige seizoen en hoopt het Michael Reiziger zo lastig te maken als hij kan.

'Ik ben zeer tevreden over de wedstrijd, ik vind dat we goed hebben gevoetbald. We kwamen er goed onderuit en hebben lekker ons spelletje gespeeld', opent Van Bladeren enthousiast over de overwinning in een gesprek met Ajax.nl. 'In de eerste helft voetbalden we heel goed, ik moest veel uitkomen, maar dat was niet erg. In de tweede helft bleef het niveau net zo hoog als in de eerste helft. Doordat de ruimtes groter werden ging het makkelijker en liepen we uit naar 1-4.'

Aan het einde van de eerste helft kreeg Helmond Sport een strafschop na een vermeende overtreding van Van Bladeren. Onterecht, zo vindt hij zelf. 'Ik zag dat ik de bal niet meer kon hebben, dus maakte ik mijzelf klein en trok alles in.' De doelman hoopt, ondanks de concurrentie vanuit Ajax 1, dit seizoen veel te keepen in Jong Ajax. 'Het enige wat ik kan doen is mijn best, ik doe er alles aan om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Ik denk dat ik op dit moment blij mag zijn dat ik al 2 wedstrijden heb gespeeld. Ik hoop dat er alleen maar meer optredens volgen.'

Vorig jaar kwam Van Bladeren terug van een zware blessure en dat kostte hem toen veel speeltijd. 'Dit seizoen ben ik voor mijn gevoel wél heel goed gestart. Zowel op de training als in wedstrijden gaat het lekker. Ik wil dit seizoen minstens vijftien duels gekeept hebben. Wedstrijden zijn toch het belangrijkst voor mijn ontwikkeling. Je voelt dan de echte spanning, met het publiek erbij.'