Schöne: 'Gebeurt bijna wekelijks nu'

door Lisanne 17

Lasse Schöne baalde na afloop van Willem II - Ajax flink. Weer puntverlies en weer zo'n slechte tweede helft. Tegenover de camera's van AT5 gaf de Deen aan niet te weten waar het fout gaat bij de ploeg van Frank de Boer.

Volgens Schöne heeft Ajax het puntverlies in Tilburg aan zichzelf te danken. 'In de eerste helft was er niks aan de hand, we maakten een goede goal en hadden veel kansen om de voorsprong uit te breiden. Toen kregen we weer zo’n tweede helft waarin we slecht spelen. Dat gebeurt ons bijna wekelijks nu. Ik begrijp het niet, we praten er veel over met zijn allen, maar een oorzaak is niet te vinden. De tegenstander zet ons onder druk en wij moeten vervolgens ons eigen spel blijven spelen, maar dat lukt niet.'

Tegen Willem II stond de Deense Ajacied opnieuw niet als spits opgesteld. 'Dat snap ik wel, Arek Milik is ook gewoon een spits en ik niet. Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik tegen Legia op de bank moest zitten, je wilt altijd spelen. Ik kan de spitspositie prima invullen op mijn manier, maar Arek is natuurlijk een echte spits.' Donderdag verdedigt Ajax in de return tegen Legia Warschau een 1-0 voorsprong. 'Het wordt een aparte wedstrijd zo in een leeg stadion. Maar daar hebben zij ook last van natuurlijk. We moeten er gewoon voor zorgen dat we doorgaan in Europa', zo besloot Schöne.