Pinas voorkomt nederlaag Oranje O16

door Bart Veenstra 0

Ajax-jeugdspeler Jaymillio Pinas heeft donderdag een nederlaag van het Nederlands elftal onder 16 voorkomen. De Nederlandse jeugdspelers stonden in de wedstrijd tegen Roemenië met 2-0 achter, maar na rust stelde Pinas orde op zaken, zo schrijft Ons Oranje.

Lean Peto en Ianis Stoica wisten in de eerste helft te scoren voor de Roemenen, waardoor het er even op leek dat Oranje O16 ging verliezen. Totdat invaller Pinas het goudhaantje van de Nederlandse jeugdinternationals werd. Acht minuten na rust scoorde hij de aansluitingstreffer, waarna hij even later ook zorgde voor de gelijkmaker. Pinas kon zijn optreden zelfs nog belonen met een winnende treffer, maar dat ging helaas niet door. Ook de Roemenen kregen nog een goede kans om te winnen.

Aankomende zaterdag speelt Oranje O16 de laatste wedstrijd van het vierlandentoernooi in Roemenië. Om 15.00 uur is Tsjechië dan de tegenstander.

Opstelling Oranje O16: Wentges, Van der Sloot, Van der Zeeuw, Proper, Kasius, Kogeldans, Warmerdam, De Waal, Van Kaam, Engels, Sankoh.
Wissels Oranje O16: Raatsie, Bax, Manhoef, Pinas, Bannis, Bogarde