Oranje U15 boekt nipte zege op Servië

door Bart Veenstra 1

Het Nederlands elftal onder de 15 jaar heeft de eerste van twee oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Servië met 2-1 gewonnen. Aankomende zaterdagmiddag (17.00 uur) spelen de twee teams weer tegen elkaar. Dit meldt Ons Oranje donderdagavond.

De Serviërs kwamen na 23 minuten spelen op een 0-1 voorsprong, maar Spartaan Nigel Thomas bracht Oranje uit een strafschop op gelijke hoogte. Wouter Burger, jeugdspeler van Feyenoord, bezorgde na rust de uiteindelijke 2-1 zege voor het elftal van trainer Peter van Dort.

Namens Ajax stond Jord Ruijgrok op doel en werd Liam van Gelderen opgesteld in de verdediging. In de tweede helft viel Eros Maddy in om de aanval te versterken. Op de stand-by lijst voor de selectie van Oranje onder 15 staan Ajacieden Paul Fosu-Mensah, Enric Llansana en Venitchio Sint.

Opstelling Nederland: Ruijgrok; Schippers, Van Gelderen, Vos, Musampa (8. Veenendaal); Timan, Boadu, Pherai; Thomas, Zirkzee (36. Burger), Azarkan (55. Maddy).