Jeugdspelers Ajax spelen oefeninterlands; Godts trefzeker voor winnend België O19

door Bram Bark 13

Mika Godts heeft met België O19 met 3-0 gewonnen van Schotland O19. De Ajacied maakte de belangrijke openingstreffer. Zakaria Ouazane en Yassir El Aissati kwamen met Marokko O17 net te kort tegen de leeftijdsgenoten van Spanje. Het Engeland O18 van Tommy Setford verloor met 2-0 van Frankrijk O18.

België O19 trad in Hasselt aan tegen Schotland O19. De oefenwedstrijd stond met rust nog 0-0. In de 55ste minuut was het Ajacied Godts die de ban brak. Hij zette de 1-0 op het scorebord. Uiteindelijk wisten de Belgen uit te lopen tot een ruime 3-0 overwinning. Dinsdag 12 september wacht het volgende oefenduel voor Godts. België O19 neemt het dan op tegen Tsjechië O19. Die wedstrijd wordt wederom gespeeld in Hasselt.

Ouazane en El Aissati speelden met Marokko O17 in Spanje tegen Spanje O17. De Marokkaanse jongelingen verloren de wedstrijd met 2-1. Marokko O17 speelt in een toernooivorm nog twee wedstrijden in Spanje. Zaterdag 9 september staat de wedstrijd tegen Engeland O17 op het programma en dinsdag 12 september is Portugal O17 de tegenstander.

Engeland O18 heeft met 2-0 verloren van Frankrijk. Tommy Setford zat niet bij de wedstrijdselectie. De Fransen maakten in de eerste helft al het verschil. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. The Young Lions komen in de vorm van een toernooi nog tweemaal in actie in Frankrijk. Vrijdag 8 september kan Engeland O18 zich herpakken in de wedstrijd tegen Japan O18. Zondag 9 september wacht het affiche met Portugal O18.