El Aissati en Ouazane groepswinnaar met Marokko O17 op WK-17 na winst tegen Indonesië

door Jon van Dam 8

Ajax-talenten Yasser El Aissati en Zakaria Ouazane zijn met Marokko O17 groepswinnaar geworden op het WK-17 in Indonesië. Door een 3-1 zege op de leeftijdsgenoten van het gastland stelde de ploeg van Saïd Chiba een plekje in de volgende ronde veilig.

Vleugelverdediger El Aissati speelde 61 minuten mee tijdens de overwinning van zijn team. In de 29e minuut zette Anas Alaoui de Atlasleeuwen op voorsprong via een benutte strafschop. Tien minuten later werd de score zelfs verdubbeld door Abdelhamid Ait Boudlal. Het lukte Marokko O17 niet om ongeschonden de rust te halen. Namens Indonesië O17 scoorde Nabil Asyura in de 42e minuut namelijk de aansluitingstreffer: 2-1.

In het tweede bedrijf wist Marokko O17 via Mohammed Hamony op een veilige 3-1 voorsprong te komen. Aanvaller Ouazane bleef het gehele duel op de bank nadat hij wel speelminuten maakte tegen Panama O17 en Ecuador O17. De Marokkaanse talenten eindigden met zes punten uit drie duels op de eerste plaats in groep A, terwijl zich Ecuador als runner-up plaatste voor de knock-outfase.