Deense kranten: 'FC Midtjylland een mislukking in de CL'

door NickOoms 14

De Deense kranten zijn na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland (3-1) niet mild over de ploeg van trainer Brian Priske. B.T. noemt de Deense ploeg zelfs een mislukking in de Champions League.

Ekstra Bladet: 'Midtjylland maakt te veel persoonlijke fouten'

'Ajax-captain Dusan Tadić was het brein achter de bliksemstart', begint één van de grootste Deense kranten over de het goede spel van de aanvoerder van Ajax. 'Hij legde de zwakke punten van Midtjylland bloot door zowel het grote talent Ryan Gravenberch als Noussair Mazraoui in stelling te brengen en vuurde ook daarna de ene na de andere Ajax-pijl af. Zo werd alle hoop van Midtjylland doorboord. De Deense kampioen mag blij zijn dat Ajax het na de 3-0 van David Neres rustig aan deed. De ineenstorting van Midtjylland in Amsterdam deed denken aan de eerste wedstrijd tegen Atalanta Bergamo (4-0, red.). Er worden te veel persoonlijke fouten gemaakt.'

B.T.: 'FC Midtjylland is een mislukkig in de Champions League'

Ook B.T. uit felle kritiek op de Deense ploeg. 'Ook de vierde groepswedstrijd eindigde in een nederlaag. Op de Amsterdamse overwinning was niets af te dingen. Na 36 minuten had Ajax negen schoten, tegenover nul van Midtjylland. Het was allemaal niet goed genoeg. Ajax zette zijn dominantie in de tweede helft voort en werd beloond met drie doelpunten. De penalty van Awar Mabil was er eentje voor de statistieken. Midtjylland is nog steeds puntloos in de Champions League-poule en is officieel uitgespeeld in Europa, nu het gat met de nummer drie zeven punten is.'

Niet alleen het team van FC Midtjylland krijgt kritiek. De trainer Brian Priske ontvangt het cijfer drie voor zijn optreden. 'Hij wilde het signaal afgeven dan Midtjylland naar Nederland was gekomen om te winnen, maar ging poedelnaakt naar huis. Helemaal uitgekleed. Ajax is een goede ploeg en veel beter dan elk ander Deens team, maar het verschil mag niet zo groot zijn. Het leek wel een speeltuin. Naïef.'

Tipsbladet: 'Het Jutlandse kaartenhuis stortte in'

'Midtjylland hield stand in de eerste helft, waarin Ajax grote kansen kreeg', begint Tipsbladet. 'Na de pauze waren de Nederlanders scherper en stortte het Jutlandse kaartenhuis in. Ajax was het grootste deel van de wedstrijd sneller op elk front. Met wat meer precisie had de tegenstander het al na een half uur kunnen beslissen. Midtjylland is op alle vlakken een paar niveaus minder dan Ajax.'