C2 pakt Excelsior C2 in: 0-8

door Sjoerd Valkering 4

Op een kunstgrasveld dat zwart zag van het rubbergranulaat was goed voetbal nauwelijks mogelijk. Elke stuiterende bal werd vergezeld door een fonteintje opspattende korrels. Ajax paste zich als eerste aan en toen Excelsior in de 20ste minuut nogal aarzelend uitverdedigde, was Jordy de Bruijn er als de kippen bij om 0-1 aan te tekenen. In het tweede part van de wedstrijd bleek dat de Ajacieden bloed hadden geroken, want er werd voluit op de aanval gespeeld. Dat resulteerde in de 30ste minuut in een corner die door Bas Quist perfect werd ingekopt, 0-2.

Die drang naar voren zorgde in de 40ste minuut er ook voor dat een Excelsior speler ineens vrij voor Mussi Durcan kon opduiken, maar de Rotterdammer schoot hoog over. Daarna was de weerstand van de thuisploeg definitief gebroken. In de 46ste minuut zorgde Zagaria el Azouzzi na een voorzet van Achill Vaarnold voor de 0-3, een minuut later zorgde dezelfde Achill Vaarnold voor de 0-4 en in bijna de laatste minuut van het tweede part maakte Frenzel Lewis er 0-5 van. Het derde part ging Ajax op dezelfde voortvarende wijze te werk. I

n de 51ste minuut 0-6, weer door Achill Vaarnold. De 54ste 0-7 door Zagaria el Azouzzi en tenslotte in de 60ste minuut 0-8 door Shaquil Sno. Daarna werd er niet meer gescoord, vooral omdat een oppermachtig Ajax zich beperkte tot showvoetbal en dat is zelden productief. Omdat RVO Groningen C2 gelijkspeelde tegen Volendam C2, nam Ajax C2 door een beter doelgemiddelde de koppositie van hen over.