Buitenlandse pers: 'Ajax verpletterd door PSV'

door Bart Veenstra 41

De ontluisterende nederlaag van Ajax op bezoek bij PSV (3-0) blijft ook in het buitenland niet onbesproken. In landen als Spanje, Portugal, Duitsland, Frankrijk, België en Engeland zag men dat Ajax compleet werd vernederd door de Eindhovense koploper en regerend kampioen.

Het Spaane Sport kopt dat een onherkenbaar Ajax werd verpletterd door PSV. 'De doelpunten van Pereiro, De Jong en Lozano waren genoeg om het elftal van Ten Hag lam te leggen. De Amsterdammers boden geen weerstand en PSV nam de overwinning binnen tien minuten.'

Ook in Portugal keek men aandachtig naar de wedstrijd en dat was niet zonder reden. 'Ajax, tegenstander van Benfica in de Champions League, verloor met 3-0 van PSV, waardoor de rivalen er nog beter voorstaan', aldus Record. De Süddeutsche Zeitung schrijft logischerwijs ook over het duel van Ajax. 'In de Nederlandse competitie liep Ajax, dat tegenstander is van Bayern München in de Champions League, tegen een verpletterende nederlaag aan. In de topwedstrijd verloor de club met 3-0 van PSV.'

Het Franse France Football keek ook: 'PSV sloeg zondag hard toe in het Nederlandse kampioenschap door een ruime zege te boeken op Ajax.' La Derniere Heure schrijft dat PSV de wedstrijd 'domineerde'. 'De titelverdediger staat nu op achttien punten en heeft een voorsprong van vijf punten op Ajax', aldus de Belgen, terwijl de wedstrijd ook in Engeland wordt besproken. 'PSV vertoonde in de eerste helft een masterclass en blies Ajax van het veld. Het elftal van trainer Erik ten Hag legde zijn zwaard al snel neer', schrijft The Daily Mail.