Blind over treffer: 'Schöne knikte, ik ging lopen'

door Gino Haverkamp 2

Daley Blind was woensdagavond tegen FC Emmen (2-5) belangrijk met een treffer. Op slag van rust wist hij via een vrije trap de 0-2 te maken. Aan Voetbal International legt hij uit wat het 'geheim' achter zijn doelpunt was.

Lasse Schöne nam de vrije trap, gaf de bal met een subtiel lobje voor op een diepgaande Blind, die op zijn beurt doelman Kjell Scherpen verschalkte. 'Daar hebben we het van tevoren over gehad', vertelt Blind. 'Je analyseert de tegenstander, dus we zagen bij het bekijken van de beelden waar de ruimtes lagen bij standaardsituaties. In de wedstrijd hadden we vervolgens even oogcontact en hij gaf een knikje, dus ik dacht: ik ga gewoon lopen. Hij gaf de bal fantastisch en ik raakte 'm precies goed.'

De treffer van de verdediger viel vlak voor rust en was de 0-2. Een belangrijk moment om te scoren volgens Blind. 'We kwamen naar Emmen met in ons achterhoofd dat PSV hier 2-2 had gespeeld én dat wij zelf eerder al punten hadden verspeeld op kunstgras, bij Heracles Almelo. We hebben het op eerdere momenten laten liggen en dat mocht ons niet nog een keer gebeuren, dus was het wel lekker dat het 0-2 stond bij rust.'

Door de 2-5 overwinning op de Drentenaren staat Ajax in ieder geval voor een aantal uur bovenaan in de Eredivisie. Dat is voor het eerst sinds augustus 2018. PSV treedt donderdagavond aan tegen PEC Zwolle en zal zodoende proberen de koppositie te heroveren. Blind: 'We staan weer even bovenaan. Weliswaar met een wedstrijd meer dan PSV, maar dat mag de pret even niet drukken.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!