Bakker blij met gelijkspel Ajax Vrouwen: 'De 1-1 is heilig, dan hoeft het soms niet mooi'

door Jesse ter Haar 10

Bron Ajax TV

Suzanne Bakker is blij met de prestatie van de Ajax Vrouwen tegen Bayern München, zo vertelt zij in gesprek met Ajax TV. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk in Duitsland en zodoende staat de ploeg na drie gespeelde duels nog altijd derde in de Champions League-groep.

'Ik moet de ploeg een compliment geven', aldus de hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. 'Na zo’n snelle achterstand zijn we niet in paniek geraakt en hebben we ons eigen plan uitgevoerd. Bij vlagen konden we dominant zijn aan de bal en dat leverde in de eerste helft de 1-1 op. In de tweede helft moesten we bij vlagen iets meer verdedigen. Dan is de 1-1 heilig en hoeft het soms niet mooi.'

Doelpuntenmaker Chasity Grant is eveneens tevreden over hetgeen de Ajax Vrouwen donderdag lieten zien. 'Ik heb zeker genoten. Het begin was wat minder, maar daarna pakten we het goed op en waren we de dominante ploeg. Ik denk wel dat we blij mogen zijn met een punt. We hebben ze straks ook nog thuis, dus dat is in ons voordeel. We gaan zien hoe dat gaat lopen.'

Gelijkmaker Ajax

De tegenstander uit München kwam al in de tweede minuut van het treffen op voorsprong. Uiteindelijk was het Grant die al voor rust de gelijkmaker wist te produceren en dat deed haar goed. 'Ik ben heel blij dat ik een doelpunt mag scoren voor het team. Ik schoot de bal en zou wel zien waar hij zou komen. Hij ging erin.'