Ajax Vrouwen starten Eredivisie Cup positief

door Jesse ter Haar 1

De Ajax Vrouwen zijn vrijdagavond positief gestart aan de Eredivisie Cup. In het recent in het leven geroepen toernooi gingen de Amsterdammers op bezoek bij sc Heerenveen en daar werd de eindstand op 0-2 bepaald.

Danny Schenkel, hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen, wijzigde zijn elftal behoorlijk voor het duel. De thuisploeg kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar keepster Stephanie Bukovec hield de stand nog op 0-0. Aan de andere kant zorgde Marjolijn van den Bighelaar wél voor de openingstreffer. Na een fout van de keeper van sc Heerenveen was ze alert en kon ze binnenwerken.

Ajax kon in het vervolg van de eerste helft de marge al uitbreiden, maar de lat werd geraakt door Liza van der Most én Lisa Doorn. De tweede helft stond deels in het teken van Kelly Zeeman, die terugkeerde na lang blessureleed. Enkele minuten na haar invalbeurt kwam Ajax op 0-2. Vanity Lewerissa zorgde met een droog schot voor de eindstand.

Denk jij dat Ajax met 0-4 wint op bezoek bij RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!