Ajax Vrouwen spelen gelijk in matig duel met Fortuna Sittard

door Brent Tomassen 4

De Ajax Vrouwen hebben in eigen huis pijnlijk puntenverlies geleden tegen Fortuna Sittard. Op Sportpark de Toekomst kwam de landskampioen in een matig duel nog wel op voorsprong, maar in de slotfase moest het de gelijkmaker toch incasseren.

Ajax begon tegen Fortuna Sittard met een flink gewijzigd basiselftal ten opzichte van de 3-1 nederlaag tegen Paris Saint-Germain. In de eerste helft was goed te zien dit niet helemaal ten goede kwam aan de automatismen van de ploeg van Suzanne Bakker. Echte kansen werden er niet tot nauwelijks gecreëerd in het eerste half uur van de wedstrijd.

Aan de andere kant kwam Fortuna Sittard er sporadisch gevaarlijk uit. Ajax-doelvrouw Regina van Eijk kwam met de schrik weg, nadat ze ogenschijnlijk te laat kwam bij een één-op-éénsituatie, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in. Aan de andere kant moest Lotte Keukelaar de score openen na een te korte terugspeelbal, maar de buitenspeelster zag haar zwakke inzet gekeerd worden.

Na rust werden er nog minder kansen bij elkaar gespeeld dan in het eerste bedrijf. Pas in de 73e minuut werd de ban gebroken. Keukelaar liet haar tegenstandster haar hielen zien en gaf de bal voor, die via de paal in de goal belandde: 1-0. Enkele minuten later moest Ajax alweer de gelijkmaker incasseren. Na een fraaie steekpass, bleef een speelster van Fortuna Sittard uiterst koel: 1-1. Een slotoffensief van de Amsterdammers mocht uiteindelijk niet baten.