Ajax-talent Barron trefzeker tijdens gelijkspel Oranje O16

door Jesse ter Haar 0

Oranje Onder 16 is de Football Federation Cup begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Denemarken, zo is te lezen op de website van OnsOranje. Tot tweemaal toe kwamen de talenten uit Nederland op voorsprong op het vriendschappelijke toernooi, maar even zo vaak gaf Oranje O16 de voorsprong weg.

Namens Ajax mochten met Emre Ünüvar, Eternal Barron, Hasan Ayyildiz, Levi Acheampong, Mark Engel, Sean Steur en Thijmen Romers in totaal zeven talenten zich melden. Ünüvar, Barron, Engel en Steur stonden in de basis, terwijl Romers na ruim vijftig minuten mocht invallen. De overige Ajacieden, Ayyildiz en Acheampong, maakten dinsdagmiddag geen minuten.

Het was Ajax-talent Barron die Oranje O16 in de 36ste minuut op voorsprong wist te brengen. De Nederlanders waren in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar niet lang na rust viel - na een chaotische periode - de gelijkmaker. De gelijke stand bleef echter niet lang op het scorebord staan, want na iets meer dan een uur spelen sloeg Feyenoord-speler Ayoub Ouarghi toe voor de 2-1.

Gelijkmaker Denemarken O17

Daarmee was het helaas voor de talenten nog niet gedaan. Oranje O17 maakte in de zeventigste minuut 'in verdedigend opzicht' een foute keuze, waarna Jacob Ambaek namens Denemarken O17 doel kon treffen. Daarmee was de eindstand bereikt en speelden Oranje O17 en Denemarken O17 met 2-2 gelijk in Alicante.