A1 wint met Winter ook tweede oefenduel

door BvdPloeg 9

Ajax A1, Ajax B2 en Ajax C1 hebben dinsdagmiddag hun tweede oefenwedstrijd afgewerkt. Na afgelopen zaterdag werd er op De Toekomst geoefend in aanloop naar het nieuwe seizoen. A1 won en B2 verloor

Bij Ajax A1 koos Aron Winter, die voor het eerst op de bank zat, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag voor wat nieuwe spelers in de basiself. Speelden alle 22 selectiespelers toen nog 45 minuten, zes deden dinsdag een uur lang mee. Navajo Bakboord maakte zelfs de volledige negentig minuten vol.

Vooral voor rust was de wedstrijd het bekijken meer dan waard. Beide ploegen gingen er vol voor en dat zorgde voor kansen. De grootsten waren voor Ajax. Nadat Kaj Sierhuis zijn ploeg al vroeg op 1-0 had gezet, schoten Dani de Wit en Franco Antonucci beiden tegen de paal. Justin Kluivert scoorde wel, op aangeven van Mees de Wit.

Na de rust zakte het niveau, mede door de vele wisselingen, wat terug. Er vielen weinig kansen meer te noteren, al was het vlak na rust wel meteen raak voor Volendam. Joe van der Sar kwam niet veel later goed weg na een fout en de doelman zag Reda Boultam in de slotminuut 3-1 maken. Na de 2-0 zege op Willem II volgt zaterdag oefenwedstrijd nummer drie tegen AZ A1.

Eerder op de dag speelde Ajax B2 ook een oefenwedstrijd. De ploeg van coach Richard Knopper kwam tekort tegen de U16 van Adidas USA, dat ook met de U15 op bezoek was in Amsterdam. De thuisploeg verloor met 0-2. Ajax C1 wist met 3-0 te winnen. Ian Beelen, Max de Waal en Suleyman scoorden.

Opstelling A1: De Lange (Van der Sar 46'); Bakboord, Doekhi (Flemming 60'), Struijk (Lang 46'), Bakker (Blöte (60'); D. De Wit (Benninga (60'), Kemper (Ter Heide 60'), Antonucci (Boultam 46'); Kluivert (Kaars 60'), Sierhuis (Lopez 60'), M. De Wit (Nunnely 46')

1-0 Sierhuis (10')
2-0 Kluivert (44')
2-1 Volendam (47')
3-1 Boultam (90')

Opstelling B2: Ruijgrok; Mbinga, Fosu Mensah, Musampa, El Mhassani; Llansana, Trustfull, Gravenberch; Maddy, Hernandez, Zamani.

0-1 Adidas USA
0-2 Adidas USA