Deze dertien jeugdspelers vertrekken bij Ajax

BvdPloeg, 11-08-2020 om 11:18, 91048 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft begin april de jaarlijkse eindgesprekken gevoerd en daarbij werden net als ieder jaar ook weer enkele jeugdspelers teleurgesteld. Zij moesten de club na het vorige seizoen verlaten. Enkele andere spelers kozen er zelf voor om te vertrekken bij Ajax. 

In totaal staan er nu dertien spelers uit de O15 tot en met de O19 van afgelopen jaar op papier die na het seizoen 2019/2020 op zoek moesten of gingen naar een andere werkgever. Van hen kozen bijvoorbeeld Harm Dieker en Joshua Pynadath zelf voor een vertrek. De keeper en aanvaller van Ajax O19 zagen geen perspectief meer in Amsterdam. Dieker vond in FC Twente een nieuwe club. Lev Lenssen (O15) koos zelf voor een toekomst bij AZ. Ook Dani van den Heuvel en Marijn Dijkstra vonden elders onderdak.

De spelers die slecht nieuws kregen en moesten vertrekken bij Ajax, weten al waar ze komend seizoen aan de slag gaan. Zo speelt aanvaller Kik Braspenning (O17) komende jaargang voor FC Volendam, gaat Xion Dubois (O16) naar Almere City en trekt Ezra Doest (O16) het shirt aan van FC Utrecht. Dirk Rasing verruilt de Ajax O15 voor Vitesse. Check hieronder alle bevestigde namen:

Ajax O19:
Harm Dieker - FC Twente
Dani van den Heuvel - Leeds United
Joshua Pynadath - Nog niet bekend
Damjan Dostanic - TSC Bačka Topola

Ajax O17:
Marijn Dijkstra - SC Heerenveen
Chesron Oostwoud - SC Heerenveen
Kik Braspenning - FC Volendam

Ajax O16:
Dani Brussee - FC Utrecht
Xion Dubois - Almere City
Ezra Doest - FC Utrecht

Ajax O15:
Dirk Rasing - Vitesse
Nelson Egah - AZ
Lev Lenssen - AZ

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDaniel
Nelson Kyle, oud-Ajax-speler zit nu bij AZ. Of was dat al een tijdje bekend?
0 0
Lazell
Geen enkele speler weggekaapt door een grote club dit jaar? De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
0 0
AjaxDaniel
Kwamen die twee jongens uit O15 die naar AZ gaan tekort? Of hadden ze op zich wel potentie? AZ heeft de mond vol van jeugdspelers ‘roven’ maar doen het zelf ook.
1 0
Ozymandias
Welke jeugdspelers heeft AZ dan "geroofd"? Talenten aantrekken die zonder club zitten omdat hun oude club niet met ze door wilde gaan is heel iets anders dan talenten bij een andere club weghalen.
0 0
AjaxDaniel
Het roven stuk is daarnaast dan wellicht niet van toepassing op Ajax. Daarom vroeg ik het dus ook. Maar AZ haalt zelf ook genoeg talentvolle jongens weg bij BVO’s. Maar dat ze daar schijnheilig zijn is al langer bekend.
0 0
AjaxDaniel
Heb je de eerste zin van mijn reactie overgeslagen? Daarom vraag ik het toch? Ik meen te herinneren dat mensen hier zeiden dat 1 vd 2 namelijk zelf is vertrokken en niet is ‘weggestuurd’. Lezen is ook een kunst.
0 0
Vlieske
Ozymadias denkt alles beter te weten. Heeft altijd commentaar op anderen
0 0
jespero
Hier zit Ozy er inderdaad een beetje naast, maar ik lees hem graag en hij weet het inderdaad vaak beter. Dan heb je het recht om commentaar te hebben op anderen.
0 0
Sterspeler
Off: Gravenberch verlengt tm '23!
0 0
afca1985
Dat heeft ie maanden geleden al gedaan, bedoel je niet Brobbey, want die is in onderhandeling en heeft Raiola als zaakwaarnemer en die verlengt contracten nooit langer dan 3 jaar
0 0
DUDE92
Je reageert op een reactie van maanden geleden haha
1 0
afca1985
Oeps, hahaha ik zag alleen de 11 staan
1 0
AjaxDaniel
Die 2 gasten die maar AZ zijn gegaan kwamen tekort zeker? Of ze zelf weggegaan zijn of niet, welk veelbelovend talent maakt anders die stap?
0 0
wolterx
Allebei zouden obv voetballend vermogen niet weggestuurd worden, zodoende ook dat ze snel een nieuwe club hadden.
1 0
MosesD
Lev Lensen mocht blijven, maar vond de sfeer niet fijn.
0 0
trodat4030
Egah was duidelijk de 2e spits van dat elftal, Lenssen had vooral veel last van blessures en was ook niet een duidelijke basisspeler.
0 0
ProfessorX
is wel logisch gezien er is aan talent .

Ajax zal ook achter de oren moeten krabben voor de spits positie .

Nu heb je Traore , Hansen en Brobbey , dit is teveel van het goede voor 1 en zeker gezien wat er achter zit aan komend talent en wat er voor zit Tadic , Promes , Neres , Anthony en misschien Huntelaar nog en ja zijn niet direct spits , maar kunnen er makkelijk spelen .

Graag Gebroeders Timber , Taylor , Unavar , Hansen vast leggen hier ligt prio
2 -1
trodat4030
Opvallend dat je Gravenberch niet noemt als prio, bewust of gewoon vergeten?
0 0
noppenkoning
Las op twitter van zijn moeder (Ellen Dikker) dat Lev Lenssen wel door mocht van Ajax maar zelf heeft gekozen om naar AZ te gaan.
1 0
Joseph
Dan wist Lenssen heel goed dat hij tekort zou komen bij Ajax, anders maakt geen enkel talent deze keuze.
0 -4
Drukwerk1968
En waarom niet? Kinderachtige reactie van je
0 0
Soccerskins
En dan al dat gezeur over het herenakkoord.
5 0
mvdk
Idd, AZ krijgt altijd het stempel van lievelingetje, maar ondertussen... Ze zeuren om een CL ticket terwijl ze tweede staan en willen zelfs een rechtszaak. En als Ajax alleen al op hun trainingscomplex rondloopt begint het eerst gehuil in de media al. Wat een piepclubje zeg.
5 0
Web
Ik vind altijd weer fijn als spelers die niet goed genoeg zijn voor Ajax. Elders een club vinden waar ze misschien dan wel goed genoeg voor zijn?
5 -3
ram
Check ff wat je zegt... Haha
2 -6
trodat4030
Weinig opvallende namen dit jaar. In t verleden geregeld vreemde besluiten gezien op t gebied van wegsturen, maar voor al deze spelers valt weinig te zeggen. Voornamelijk bankzitters bij hun ploegen.
7 0
oxxer
Maar 1 speler naar FC Utrecht? Die aasgieren staan ieder jaar bij het hek te wachten om spelers gratis op te pikken. Apart toch want vooral zei moeten niks van Ajax hebben.
Niet echt consequent.
5 -7
Web
Wees blij dat de spelers nog een club vinden waar ze misschien wel goed genoeg voor zijn
4 0
Linkspoot
Met deze redenatie zouden de jeugdspelers die mogen/moeten vertrekken terug naar de amateurs gaan. Zou bijna denken dat je het niveau van fr12 behaald. Sorry
4 -1
MosesD
Waar heb je het over? Dat gekissebis is tussen supporters, niet tussen bestuurders hoor. Dus dat die een keer een speler overnemen, daar is helemaal niks geks aan.
7 -1
Web
Dat is zelfs goed. Belang van het individu telt ook mee
3 0
oxxer
Een keer? Al een flink aantal jaren zitten daar van jeugd tot het eerste een behoorlijk aantal spelers met een Ajax achtergrond. Utrecht heeft een voorzitter die een tijd geleden een paar keer zei ''die club uit Amsterdam '' Waar heb jij het over, niet tussen bestuurders ?? Die man doet net zo hard mee met dat oppoken als het hem uitkomt.
5 -6
MosesD
Ach, van Seumeren was een keer 'not amused' toen Ajax middenin het seizoen ten Hag overnam. Niets menselijks is van Seumeren dus vreemd. Jij zoekt spijkers op laag water.
3 -1
Web
En?
Mooi toch voor die spelers dat ze elders een kans krijgen
2 0
Voetbalpraat
Hoe zit het met Juan Castillo?
0 0
AjaxDaniel
Lijkt mij dat Ajax die optie wel gaat lichten
0 -1
Soccerskins
Ik verwacht wel dat hij overkomt van Chelsea. In mijn ogen zeker een kandidaat om Nico op te volgen.
5 -1
MosesD
Ik heb heel weinig Jong Ajax kunnen kijken, hoe speelde hij eigenlijk?
0 0
Voetbalpraat
De wedstrijden die ik heb gekeken , speelde hij goed vooral aanvallend, verdedigend mag hij nog wat stapjes zetten maar met een goede begeleider/trainer kan hij zo maar een vaste waarde worden voor Ajax 1!
7 -1
Ozymandias
Hier ben ik het helemaal mee eens. Castillo heeft bij Chelsea vooral als linkermiddenvelder (in een 3-4-3 formatie) gespeeld en moet daardoor nog leren hoe hij zich verdedigend moet positioneren. Aanvallend voegt hij duidelijk veel toe met een groot loopvermogen, een redelijke voorzet en de voetballende kwaliteiten om mee te doen met korte combinaties (in de wedstrijden dat Ünüvar op linksbuiten speelde werd dat nog duidelijker). Ik hoop dat Ajax hem definitief van Chelsea terugkoopt want ik denk dat hij een geweldige speler kan worden. Hopelijk blijft Tagliafico nog een seizoen zodat Ajax geen linksback hoeft te kopen om een periode tussen hem en Castillo te overbruggen.
1 0
Joseph
Ik denk dat ze van Pynadath spijt gaan krijgen. Weet niet of hij zelf weg wilt, maar die jongen heeft ontzetten veel kwaliteit. Zou met hem verlengen en hem dan verhuren, bij hem lijkt het een mentaliteit dingetje te zijn..
4 0
Sampaoli
Pynadath is net een circus artiest. Het ziet er spectaculair uit, maar heeft 0 rendement. Niet goed genoeg voor Ajax.
6 -1
MPAjax
zelfs niet eens goed genoeg voor het circus
0 0
Joseph
Daarom zou ik hem verhuren, als hij rendement in zijn spel weet te krijgen, praat je over potentiële wereldtop. Ik heb zelden zo'n talentvolle speler aan de bal gezien in de jeugdopleiding.
1 0
DUDE92
Circussen hadden anders een best prima omzet toch? Althans, voor de crisis.
1 -1
Ferd
Vandaar dat de ene na de andere failliet ging.
2 0
wolterx
Ja, hij wilde zelf weg schijnt. Maar is denk ik de beste keuze, zou naar Jong Ajax moeten en 2e viool spelen achter Ünüvar en Hansen waar Ajax meer toekomst in ziet.
9 0
Joseph
Pynadath-Brobbey-Hansen
Unuvar

Ik had het toch graag eens zo gezien bij jong Ajax.
1 0
OpaVerteld
Mag toch aannemen dat Ünüvar en Hansen volgend seizoen bij het 1ste zitten..?
0 -3
wolterx
Ünüvar en Hansen zijn nu 16 en 17, hebben handje vol wedstrijden in Jong Ajax gespeeld. Een volledig seizoen Jong Ajax is op dit moment logisch.
5 0
noppenkoning
Lev Lenssen is toch van het boek de Kleine Messi?
1 0
MosesD
Jep. Is vrijwillig vertrokken. Zit nu bij AZ.
0 0
wolterx
Jazeker, hij is de zoon van.
4 0
Marcw1972
Haha tuurlijk. Fc utrecht staat er ook weer bij. Allemaal zo'n haat tegen ons, maar wel als eerste in de rij staan om een jeugdspeler over te nemen.
5 -4
LangeTermijn
Je punt snijdt geen hout: wij halen de beste jeugdspelers weg. Zij krijgen onze afdankertjes.
4 -1
AjaxPassion
Dit had je beter tegen de moderator hieronder kunnen zeggen...

Verder helemaal eens hoor, de bekrompenheid spat ervan af.
0 -2
Lazell
Denk je dat dat dezelfde mensen zijn?
3 0
mvdk
En owee als wij 1 of 2 spelers bij Utrecht wegkapen...
3 -2
Boer
Vreemde reactie. Dit is geen wegkapen. Deze jongens zijn geen uitblinkers bij Ajax maar afvallers of opvulling. Als wij spelers van Utrecht halen, zijn het hun uitblinkers. Dat is een groot verschil.
Ajax - de club, niet jij - is juist blij dat die jongens hun loopbaan bij een andere eredivisieclub voortzetten. Dat is voor de uitstraling van de opleiding alleen maar goed.
1 0
wolterx
Eentje van de 2005 afvallers gaat naar Vitesse, staat er nog niet bij.
2 0