Onana: 'Zonder Ziyech is het moeilijk scoren'

BartVeenstra, 29-02-2020 om 08:10, 8688 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

André Onana is dolblij dat Ajax zondag weer kan beschikken over Nicolás Tagliafico, Quincy Promes en mogelijk Hakim Ziyech. Vooral de terugkeer van laatstgenoemde zou erg belangrijk zijn, zo vertelt de keeper uit Kameroen in gesprek met De Telegraaf.

Ajax speelt zondag tegen AZ en Onana heeft alle vertrouwen in een goed resultaat. Hij legt uit hoe dat komt. 'De overwinning op Getafe, de strijdlust, de steun van het publiek en de terugkeer van Nicolas Tagliafico, Quincy Promes en mogelijk Hakim Ziyech geven me alle vertrouwen in een goed resultaat tegen AZ', zegt de goalie, die bovengenoemde spelers als 'sleutelspelers' omschrijft. '

Onana noemt Ziyech de beste speler van Nederland en het brein van Ajax. 'Waarom Hakim zo belangrijk is? Zonder hem is het moeilijk te scoren, want hij maakt zelf doelpunten en we hebben zijn assists nodig om kansen te creëren. Hij dicteert het spel en met hem hebben we veel, veel meer balbezit', aldus Onana, die ook erg blij is met Tagliafico en Promes. 'Nico is een essentieel onderdeel van onze verdediging en Quincy noem ik Mister One Game, One Goal, omdat hij elke wedstrijd scoort. Het is goed hem terug te hebben.'

Geen crisis bij Ajax

Waar trainer Erik ten Hag onlangs uitsprak dat het met de resultaten van Ajax van de laatste tijd crisis is, geldt dat niet voor Onana. 'No! We zijn cool. Misschien is het crisis voor de coach. Dat moet je hem vragen. Ik kan niet voor hem praten. Maar voor ons is dat niet zo', zegt de keeper, die positief wil blijven richting het einde van het seizoen. 'Dat we nu uit de Europa League zijn, kan ons ook flink helpen, omdat we nu de volle focus op de competitie en de beker hebben. Of het met AZ-thuis (Eredivisie, red.) en FC Utrecht-uit (KNVB-beker) een rampweek kan worden? Dat is mogelijk, maar ik denk niet dat het gebeurt. We moeten iedereen vernietigen. Ik ben niet bang.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van AZ? Zet in en krijg 9,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trooop
De waslijst aan blessures is in feite de redding van ten hag. We voetballen al sinds het wegvallen van neres als een stel halve debielen, maar inmiddels is het net alsof de blessuregolf de oorzaak is.
2 -1
ETM
Het is en en trooop. Blessures zijn een grote oorzaak geweest van het verval, alleen is Ten Hag vervolgens het spoor bijster geraakt in hoe het op te vangen.
Erik heeft lang gepuzzeld om de puzzel te leggen (middenveld) toen de puzzel niet meer gelegd kon worden is hij als maar verder verwijderd geraakt van een kloppend plaatje.
Het uitvallen van spelers gaf de mogelijkheid reserves kansen te geven en Erik is zijn hoofd toen verloren aan het managen van ego's. Bij wijze van, iedereen moest ineens kansen krijgen. Erik is het spel uit het oog verloren. Althans anders kan ik het niet verklaren.
0 0
trooop
Blessures zijn geen grote oorzaak geweest. Neres viel weg en toen was het al meteen voorbij, terwijl het (goede voetbal) nog maar net begonnen was, een wedstrijd of 3, 4.
Neres, dat is 1 blessure.

Sindsdien is het van kwaad naar erger gegaan, dat is waar. Wat ten hag er vervolgens van gebrouwen heeft, is extreem. Alle perken te buiten.
0 0
FreddyAX
Onana was deze week weer van gote klasse, zijn hele houding naar medespelers toe, zijn meevoetballen sprongen in het oog.

Ik hoop dat hij nog een rondje meedoet volgend seizoen maar ik heb er een hard hoofd in.
1 0
Joseph
Ik hoop zo ontzettend dat Ajax nog een jaartje kan verlengen met hem. Hij is zo verschrikkelijk belangrijk, niet alleen met zijn reddingen maar ook met zijn persoonlijkheid. Absolute wereldtop!

Scherpen is zich goed aan het ontwikkelen bij jong Ajax, in 2021 zou hij er kunnen staan als het zo door gaat.
2 0
louis60
Was in de zomer heel simpel: goeie snelle spits erbij van 35 miljoen, (ook voor plan B en geen Babel of KJH) die ze er ook zonder Zyech in knalt. En een goede sterke, grote CV(30 miljoen). Promes goede aankoop. Dan deden we nu nog gewoon mee op 3 fronten.
0 -1
Libero
Wie dan???
Wie wil hier voor ca 2 mio netto op kunstgras komen spelen zonder garantie op CL? Echt, 100% geen gevestigde topspelers, zelfs talenten kiezen nog liever voor Watford etc. Lekker blijven roeptoeteren, vriend.
0 0
Pure
Lastig scoren mwa.. een kwestie van tijd dat de volgende weer op staat. Zo gaat het al jaren. Ook een stuk minder balverlies zonder Ziyech
0 -2
Libero
Als Ziyech weg is wel ja. Volgens mij doelt Onana op nu, dat hij ontbreekt vanwege blessures.
0 0
Eastwood
Het zal wel een wat mindere tussenperiode worden tot de lichting Ünuvar, Brobbey, Hansen, Timber etc. de concurrentie gaan slopen.
0 0
Aad82
Deze spelers komen in de verste verte niet eens in de buurt van de ligt, de jong, vd Beek, Nouri etc etc.
0 0
Ajaxbrl
Volgend seizoen worden we gewoon 4e met dit aan en verkoop beleid (wel veel centjes op de bank).
0 -6
MisterAFCA
Je bent je Ajaxbril vergeten op te zetten...
1 0
Pure
Negatieve harry
2 0
Radie125
We gaan de komende zomer een heel ander team zien (5 a 6 spelers verlaten Ajax) met een nieuwe technische staf. Ben benieuwd. Het is daarom zeer belangrijk om kampioen te worden om ons rechtstreeks te plaatsen voor de CL. Het team heeft dan ruim 6 a 8 weken om een team te worden.
1 -2
ajax4ever01
De witte zakdoekjes mee morgen. Dit kan zo niet langer zoals de afgelopen maanden
0 -11
ajaxinho
Mag je je schijterige kont mee afvegen.
4 -1
ajax4ever01
Misschien moet jij eens je toon wat veranderen gast. Discusseer op een respectvolle manier ipv op de man af te gaan. Als je dat niet kunt dan moet je gewoon je mond houden. Niet iedereen hoeft het hier telkens met elkaar eens te zijn.
0 -2
Dazoo
Hahaha precies dat.
Wat een jankerd.
3 -1
ajax4ever01
Jij idem dito
0 0
Vlieske
Zegt genoeg over het tactisch plan van te hag. Er wordt totaal geen mooi en goed positie spel gespeeld. Lange ballen achter de verdediging leggen. Meer is het niet. Waar zijn de driehoekjes? Waar is het korte combinatie spel gebleven? Spelers maken geen progressie in bal aannames en in passing.
1 -5
Flipper33
Vraag me af hoe ze dat gaan oplossen volgend seizoen of ze het intern gaan oplossen zo ja met wie ? Of dat ze een aankoop doen maar wie ?
1 -1
Heliumschaap
Ihattaren halen en nog een wat oudere creatieve speler uit het buitenland met goede steekpass en voorzet. Dat is volgend jaar zo nodig nu Hakim vertrekt.
1 -1
edalm
Ja en als hij niet meteen de sterren van de hemel speelt, roepen we dat het slecht is aangekocht, dat Overmars weg moet en Ten Hag niet zonder Schreuder kan!
1 0
Flipper33
Goede speler maar zal PSV wel een duizelingwekkend bedrag voor vragen als Ajax komt..en weet niet of we zoiets moeten willen zoveel geld aan PSV betalen!
1 0
Joseph
Ik heb er totaal geen moeite mee om PSV geld te geven voor hun beste speler. Wij maken zo Europees meer kans en PSV kan zich versterken en hopelijk zorgen voor meer weerstand in de eredivisie. Ajax mag nooit bang zijn voor PSV!
0 -1
Drukwerk1968
Jij gaat er vanuit dat ihataren wil? Noem ook meteen de naam van die 2e speler en of die haalbaar is. Scheelt een hoop werk voor Overmars en scheelt hem een hoop gezeik
2 -1
AlexLitmanen10
Onana snapt het. Alleen maar logische teksten.

Ben bang dat deze jongen niet meer te houden is. Sinds dat hij in de goal staat schuren we aan tegen de absolute top. Een echte klasbak en rijp voor de absolute top.

Niet voor minder dan €40m laten gaan, zie alleen nog niet welke club hij zou passen die een eerste keeper nodig heeft maar hij past overal, zal wel Paris St G. Worden of een engelse topclub
0 -1
Drukwerk1968
Dus als Onana vindt dat het zonder geblesseerde spelers lastig is zijn het logische teksten en wanneer ten Hag zoiets zegt is het onzin? Dat is eigenlijk de strekking hier op dit forum.
8 -2
AlexIbarra
Ik word ook moe van het gezeur over TH / Overmars hier de laatste tijd.

Maar iemand mag toch wel iets positiefs over Onana zeggen?
3 0